Şeful ITM Ialomiţa, Marian Nedelcu, a fost incompatibil mai mult de un an
Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către Marian Nedelcu, în prezent inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița.
Acesta a deţinut simultan funcţiile de consilier local la Urziceni şi director adjunct sau director executiv al ITM Ialomiţa
La începutul lunii noiembrie 2010, Agenția Națională de Integritate declanșa procedurile de evaluare asupra lui Marian Nedelcu, existând indicii cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, având în vedere că acesta a deținut simultan și funcția de director-adjunct și executiv, dar și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului local Urziceni.
Deși la sfârșitul lunii septembrie 2010, Consiliul local constata încetarea de drept a mandatului de consilier al democrat-liberalului Marian Nedelcu, locul său în consiliu fiind ocupat de Elena Coman, ANI a demarat evaluarea privind incompatibilitatea acestuia din perioada 25 mai 2009 – 1 iulie 2010.
Începând cu data de 20 iunie 2008, Marian Nedelcu era validat în funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Urziceni, pentru perioada 2008 – 2012. În perioada 25 mai 2009 – 14 octombrie 2009 acesta a deținut funcția de director coordonator adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița, iar din 26 octombrie 2009 – 1 iulie 2010 a deținut și funcția de director coordonator în cadrul ITM Ialomița.
În luna decembrie a anului trecut, ANI îl anunța pe Marian Nedelcu de faptul că a fost începută evaluarea, iar la mijlocul lunii iulie a.c. acesta a fost înștiințat că au fost identificate elemente privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, la sfârșitul lunii trecute actualul șef al ITM depunând la dosarul de evaluare şi un punct de vedere.
Cu toate acestea, ANI a emis un comunicat în data de 9 septembrie 2011 în care susține că „domnul Nedelcu Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deținerii simultane, în perioada 25.05.2009 – 14.10.2009, a funcției de director coordonator adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița și Consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Urziceni, respectiv, în perioada 26.10.2009 – 01.07.2010, ca urmare a deținerii funcției de director coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița și consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Urziceni. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform dispozițiilor art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, incompatibilităţile privind demnităţile publice şi funcţiile publice, „calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ”.