comenzi la domiciliu cliseru.ro

Se vor desființa garajele din Slobozia? Se va începe cu cele din Bazar!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/11/2016 | Locale Ialomita

Consilierii locali din Slobozia au discutat joi, 27 octombrie, în cadrul ședinței de consiliu, posibilitatea ca în următorii ani garajele din Slobozia să fie desființate, iar pe acele locuri să fie realizate locuri de parcare.

garaje slobozia

„Astăzi am citit în presă că în Cluj au fost desființate 500 de garaje, pe locul cărora s-au făcut 6.000 de locuri de parcare. Cred că ar trebui să ne facem un plan serios pe viitor. Eu am fost împotriva vânzării terenurilor pentru garaje, pentru că acolo va rămâne garaj forever. (…) Cred că poate este momentul să luăm în vedere și un astfel de aspect, în care măcar nu vom mai vinde terenurile pentru garajele edificate, că nu mai este cazul să se construiască altele noi. Trebuie să avem în vedere faptul că noi și așa nu avem locuri de parcare. Este o oportunitate foarte bună. Se vor supăra pe noi, într-adevăr, 500 de cetățeni, nu știu câte garaje sunt, dar trebuie să ne gândim la orașul nostru și peste 20 de ani și peste 30 de ani… Poate peste 30 de ani vom zbura… dar în următorii 10-15 ani sigur nu”, afirma consilierul Andreea Conescu.

În asentimentul ei a fost și consilierul Sorin Brânză care a admis că este nevoie de o schimbare în acest sens, chiar cu riscul creării unor reacții negative din partea populației, însă a subliniat că, practic, urbanismul se face „cu niște operații destul de dure”.

Așadar, au de gând ca să nu se mai vândă terenuri pentru garaje, iar cele cărora le expiră concesiunea… să fie desființate. Cum este în zona Bazarului.

„Acele parcele de 20 m.p., de 17, de 22 m.p. nu trebuie vândute. Ar fi bine să inițiem un proiect de hotărâre în acest sens (…). Nu știu dacă dumneavoastră cunoașteți istoricul acestor garaje. A fost o presiune foarte mare asupra primăriei prin 1992-1993-1994, și a trebuit să scoatem la licitație niște locuri pentru garaje. Vreau să vă spun că un amplasament din acesta major cu garaje este în zona Bazarului și se apropie perioada în care expiră concesiunea, care cu chiu cu vai am reușit atunci să o fac pe 25 de ani și nu pe 49 de ani. Deci se apropie perioada și va trebui să luăm o decizie. Decizia nu va fi ușoară, dar va trebui să eliberăm aceste locuri. Vom crea reacții negative, dar urbanismul nu-l putem face decât cu operații destul de grele”, a spus Brânză.