comenzi la domiciliu cliseru.ro

Se caută învățători, educatori, profesori de educație fizică și sport, matematică, fizică, chimie, biologie și educație plastică

Inspectoratul Școlar Ialomița a definitivat recent, la nivel de județ, situația posturilor vacante care vor fi scoase în anul școlar 2017 – 2018.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului, există discipline pentru care sunt posturi vacante, dar deficit de cadre didactice, cum ar fi: învățător, educator, educație fizică și sport, matematică, fizică, chimie, biologie și educație plastică, dar și discipline pentru care există puține posturi și multe cadre didactice calificate: limba și literatura română, istorie, geografie.

„La română, de exemplu, sunt situații când vor mai participa. Dar vom rezolva în primul rând situația titularilor din sistem. Pentru că în următoarea perioadă, 23 – 28 februarie, avem etapa de completare a normei didactice la nivelul județului, 3 – 31 martie, avem transfer pentru soluționarea restrângerilor de activitate, 28 martie – 28 aprilie, pretransfer consimțit între unitățile de învățământ, titularizarea va fi între 3 și 11 mai, iar reîncadrarea în funcție a pensionarilor va fi în perioada 3 – 11 mai.

Deci, după ce îi rezolvăm pe titulari, vedem ce posturi rămân și pentru cei care au avizul Consiliului de administrație de a rămâne încă trei ani după pensionare. Din păcate, am constatat și aici o situație destul de alarmantă. Vor ieși foarte mulți titulari din sistem, sunt oameni foarte pregătiți în domeniu și ne întrebăm ce o să ne intre.

Pentru că pregătirea didactică și pedagogică, din păcate, în universități nu se mai face cum făcea. Pe noi ne preocupă și pregătirea lor inițială. Nouă ne revine misiunea de a urmări, de a monitoriza activitatea lor la clasă. Poate că un om intră în sistem foarte bine pregătit teoretic pe disciplina lui, dar care nu știe să comunice cu elevii. Mai ales pentru debutanți.

Noi suntem și în discuții cu universitățile pentru cursuri de reconversie profesională. Adică, de exemplu, un profesor de informatică sau de matematică să poată lua ore de la cealaltă materie ca titular. Sau pot face pe arte plastice. Contra cost, firește”, a declarat Luminița Barcari, inspectorul școlar general al IȘJ Ialomița.

Mai multe articole de la obiectiv.net: