comenzi la domiciliu cliseru.ro

Șapte persoane au fost uşor rănite în urma unor accidente rutiere produse în perioada 28 aprilie – 1 mai

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/05/2012 | Infotrafic

Șapte persoane au fost uşor rănite în urma unor accidente rutiere produse în perioada 28 aprilie – 1 mai  pe arterele judeţului. Nicio persoană nu a fost grav rănită.

Primul eveniment rutier s-a produs pe raza comunei Griviţa, sâmbătă, la ora 11.45 şi s-a soldat cu rănirea uşoară a unui minor în vârstă de 10 ani, din localitate. Victima se deplasa cu o bicicletă pe o stradă din localitate, iar la intersecţia cu DN2C nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate de trecere unui atelaj hipo care circula pe direcţia Buzău – Slobozia, intrând în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat rănirea uşoară a minorului ce a fost transportatla Spitalulde Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale.

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs în municipiul Slobozia, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.00.

În timp ce un bărbat de 35 de ani, din oraşul Amara, conducea un autoturism pe Bulevardul Matei Basarab, din municipiul Slobozia, în zona Centrului Cultural Ionel Perlea, a efectuat manevra de întoarcere peste marcajul longitudinal dublu continuu, fără să se asigure, moment în care a acroşat un alt autoturism condus regulamentar din  acelaşi sens de mers de un tânăr de 24 de ani, din localitate.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat de 52 de ani, pasager în cel de-al doilea autoturism, care a fost transportat la Spitalulde Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.  Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt accident rutier, produs sâmbătă pe arterele judeţului, a avut drept cauză de producere o explozie survenită la un pneu al unui autotractor şi a avut loc pe DN1D, în apropierea comunei Jilavele. Un ansamblul auto format din autotractor cu semiremorcă era condus pe direcţia Urziceni – Ploieşti de un bărbat de 59 de ani, din comuna prahoveană Măgurele, conducătorul auto fiind singurul ocupant al acestuia. În urma exploziei pneului, conducătorul auto a pierdut controlul direcţiei de deplasare a vehiculului, acesta părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune frontală cu un copac situat pe marginea drumului, pe contrasens. Victima a fost transportată la Spitalulde Urgenţă Ploieşti pentru îngrijiri medicale, ocazie cu care i-au fost recoltate şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oboseala la volan este cauza unui alt accident rutier produs duminică în judeţul Ialomiţa. Astfel, în jurul orei 12.00, în timp ce un bărbat de 43 de ani, din municipiul Constanţa conducea un autoturism pe DN2C pe direcţia Slobozia – Griviţa, pe fondul adormirii la volan, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, vehiculul părăsind partea carosabilă şi intrând în impact cu un copac de pe marginea drumului. Conducătorul auto, rănit în urma impactului, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale.

În urma unui accident rutier a fost rănit şi un bărbat de 37 de ani, din comuna Gârbovi. Acesta se deplasa cu un moped pe DJ 203 B, în comuna Gârbovi, pe direcţia Pogoanele – Manasia şi a fost acroşat de un autoturism ce se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto, un localnic de 38 de ani, a virat către stânga, fără să-i acorde prioritate de trecere. Evenimentul rutier s-a produs luni, la ora 18.21.

Tot un moped a fost implicat şi într-un accident rutier produs marţi, 1 mai a.c., la ora 21.15, în municipiul Feteşti. În timp ce un tânăr de 29 de ani, din localitate, conducea un autoturism pe Strada Depoului, ajuns la intersecţia cu Strada Grânelor, a efectuat virajul către stânga fără a acorda prioritate unui moped, pe care l-a acroşat. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a doi bărbaţi de 37, respectiv 23 de ani, ambii din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi, ocupanţi ai mopedului.

În toate cazurile prezentate, cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.