„Sănătatea are mâini curate”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Fundația „Floarea Ialomițeană” Slobozia, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Ialomița, desfăşoară, în perioada 2 -13 iunie, campania de informare a populaţiei privind importanța menținerii igienei de bază pentru prevenirea apariției diverselor boli, sub sloganul: „Sănătatea are mâini curate”.

Scopul campaniei este acela de a îmbunătăţi utilizarea măsurilor eficiente de prevenţie, atât la nivel individual cât şi la nivelul comunităţii, prin conştientizarea populaţiei generale cu privire la importanţa aplicării regulilor de igienă personală şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea.

Obiectivele specifice acestei campanii sunt diseminarea de informaţii privind riscurile neglijarii igienei dar și privind tehnicile corecte de spălat pe mâini, periaj dentar etc.

În cadrul campaniei au loc întâlniri cu copiii preșcolari de la Grădinița nr. 5 Slobozia Nouă, din cartierul Bora în cadrul Centrului Multifuncțional, cu copiii preșcolari de la Grădinița “Pinochio” Slobozia, apoi cu copiii din cadrul Asociației “Educația dă viață”, dar și cu cei de la Grădinița nr. 2 Slobozia.