comenzi la domiciliu cliseru.ro

Să vedem abilitatea, nu dizabilitatea…

TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!

Asociația Handicapaților Neuromotori Ialomița și Organizația pentru Copii și Adulți cu Nevoi Speciale TREBUIE! Fetești au organizat vineri, 19 februarie, în Sala studio a Centrului Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia, o conferința de presă, în fapt o sesiune de informare pentru jurnaliști, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale, cu privire la proiectul ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”.

Proiectul, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, are ca promotor Fundația Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureș și vizează întărirea mişcării de reprezentare a persoanelor cu dizabilități din România şi ameliorarea politicilor publice din domeniul dizabilității, prin dezvoltarea unei platforme sustenabile de acțiune, dialog şi lobby.

Proiectul se centrează pe organizațiile persoanelor cu dizabilități care reprezintă interesele acestor persoane, fiind actorii cheie ai procesului de modernizare a politicilor publice în domeniul dizabilității. Aceste organizații vor avea cunoştințele necesare pentru exersarea unor competențe concrete de lobby şi advocacy, dar în egală măsură comunitatea (actorii cheie, cu rol activ în formularea şi implementarea măsurilor pentru persoanele cu dizabilități) va avea o nouă perspectivă asupra dizabilității şi va avea capacitatea de a lua decizii informate cu impact direct asupra calității vieții persoanelor cu dizabilități.

Au fost prezentate o serie de materiale elaborate în cadrul proiectului, respectiv broșuri de informare pentru autorități publice, manageri de servicii sociale, parlamentari, arhitecți și urbaniști, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale, dar și manualul de formare pentru organizații ale persoanelor cu dizabilități, materiale care au scopul de a schimba mentalități, de a schimba modul de comunicare cu astfel de persoane, de a schimba perspectiva abordării dizabilității, iar în final să înțelegem cu toții că suntem egali în drepturi.

Cu aceeași ocazie a fost deschis cursul de formare pentru membrii organizațiilor persoanelor cu dizabilități din regiune și deschisă campania de lobby și advocacy.

Mai multe articole de la obiectiv.net: