S-a închis DN2A între localitățile Slobozia și Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul pentru Situații de Urgență Ialomița informează că duminică, 12 februarie, ora (17.30), sunt impracticabile următoarele drumuri naționale și judeţene:

– DN1D între localitățile Urziceni și Albești Paleologu, județul Prahova;

– DN2A între localitatile Slobozia si Urziceni;

– DN2C intre localitatile Slobozia, Grivita si Tovarasia;

– DJ 313 între localităţile Axintele şi Horia;

– DJ 102H între localităţile Grindu, Colelia, Reviga şi Miloşeşti;

– DJ203E între localităţile Cazanesti si Cocora;

– DJ302 între localităţile Dridu si Movilita;

– DJ306A între localităţile Ciochina si Crunti;

– DJ203B  între localităţile Grindu si Valea Macrisului;

– DJ101B între localităţile Maia, Radulesti si Nuci;

– DJ203F pe tronsoanele Scanteia – Valea Ciorii si Grivita – Iazu;

– DJ 402 între localităţile Lilieci si Hagiesti.

În aceste condiţii, le recomandăm insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la reţele diferite) .

În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit în afara carosabilului pentru a nu împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Operatorilor de transport in comun le este recomandat să evite deplasarea in perioadele mentionate, pentru a nu pune in pericol viata cetatenilor, până nu se asigura deplasarea conditii optime de catre autoritatile abilitate.