comenzi la domiciliu cliseru.ro

Reținuți pentru lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Băut și fără permis, la volanul unui autoturism furat.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/08/2020 | Lege si Ordine

 Polițiștii ialomițeni au identificat și reținut pentru 24 de ore trei persoane, bănuite că ar fi intrat în curtea unui bărbat din localitatea Miloșești, pe care l-ar fi lovit.

 Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au probat activitatea infracțională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 31 de ani, din localitățile Grivița și Bordușani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit că, în cursul nopții de 25/26 iulie a.c., persoanele în cauză ar fi pătruns în curtea imobilului unui bărbat de 31 de ani din localitatea Miloșești, și l-ar fi agresat.

În data de 10 august a.c., cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia cu propunerea luării unei măsuri preventive, fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în vederea probării întregii activități infracționale a acestora.

 Țineți cont de recomandările poliţiştilor pentru a nu deveni victime ale faptelor cu violență!

 Fii tolerant! Nu răspunde cu DA la violenţă!

Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute pe care le întâlneşti pe stradă.

 Nu răspunde agresiunilor verbale şi evită să fii implicat în fapte de agresiune fizică, violenţa nu rezolvă problemele, ci doar le agravează.

 Fii precaut, nu oferi informaţii despre bunurile pe care le deţii. Nu divulga noilor cunoştinţe informaţii despre banii lichizi pe care îi ai asupra ta şi nici despre locul în care îi păstrezi.

 Indiferenţa, neatenţia şi consumul excesiv de alcool vă pot transforma în victimele unor infracţiuni! Ori de câte ori sunteţi victima unei infracţiuni sau martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitaţi să anunţaţi imediat Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

 Băut și fără permis, la volanul unui autoturism furat

Un tânăr de 21 de ani din județul Brăila este cercetat penal de polițiști pentru furtul unui autoturism, conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 9 august a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au depistat pe DN 2, în interiorul localității Țăndărei, un autoturism declarat furat, condus de un tânăr de 21 ani, din județul Brăila.

Șoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de polițiști, aceștia pornind în urmărirea autoturismului pe raza orașului, unde tânărul a fost interceptat și blocat.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conductorul auto a fost condus la Spitalului Orașului Țăndărei unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, furt în scop de folosință și conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Polițiștii ialomițeni au depistat în cursul zilei de vineri, 7 august, un tânăr căutat de autoritățile din Germania.

 La data de 7 August a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, au depistat pe raza orașului Țăndărei un tânăr de 17 de ani, din comuna Săveni, pe numele căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare.

Acesta a fost dat în urmărire internaţională, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Cel în cauză a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, urmând a fi predat autorităților germane.

Cercetat penal pentru conducere fără permis

La data 7 august, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au oprit pe raza de competență un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Borănești, care la vederea echipajului a efectuat manevra de mers înapoi, încercând să se sustragă.

În urma solicitării documentelor personale și ale autoturismului, conducătorul auto nu a prezentat niciun act, iar cu ocazia verificării în baza de date s-a stabilit faptul că nu deține permis de conducere valid pentru nicio categorie de autovehicule.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drager rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA