comenzi la domiciliu cliseru.ro

Razie la Fetești pe linia delictelor silvice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/02/2020 | Lege si Ordine

Polițiștii din Fetești au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei, în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza municipiului Feteşti.

La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei.

Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 30 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 5.070 de lei, care era deținută fără respectarea prevederilor legale, aceasta fiind sancționată contravențional. Întreaga cantitate de lemne a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate la un alt agent economic, au fost identificate nereguli privind cantitatea de 45 mc lemn de foc specia fag, în valoare de 7.605 lei, care a fost confiscată valoric. De asemenea, în cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 de lei.