comenzi la domiciliu cliseru.ro

Razie în municipiul Slobozia

Acțiune de amploare pe raza municipiului Slobozia pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale, precum și pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale și confiscate 300 de kilograme de aluminiu și 6 metri cubi de cherestea.

În cursul zilei de ieri, 13 noiembrie, pe raza municipiului Slobozia au fost angrenate aproximativ 40 de efective de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

În cadrul acțiunii polițiștii au desfășurat activități pe linie de verificare a legalității unor societăți care comercializează deșeuri feroase și neferoase și lemn brut, precum și pe linia respectării legislației rutiere, fiind verificate 219 autovehicule și legitimate peste 240 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, au  fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 15.185 de lei.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 22 pentru conducători auto care nu au purtat centura de siguranță, 7 pentru încălcarea de către căruțași a normelor stabilite pentru circulația pe drumurile publice, precum și 7 sancțiuni pentru exces de viteză.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor, un agent economic a fost sancționat conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, după ce a fost depistată o diferență în plus între stocul scriptic și stocul faptic, și aplicarea unei sancțiuni complementare de confiscare a cantității de 5,744 mc cherestea, deținută fără documente justificative.

De asemenea, alți doi agenți economici au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind confiscate totodată peste 300 de kilograme de aluminiu.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA