comenzi la domiciliu cliseru.ro

PSD Ialomița și consecințele Ordonanței care permite migrația aleșilor locali

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/10/2014 | Locale Ialomita

Ordonanța care permite migrația aleșilor locali a avantajat clar Partidul Social Democrat. Situația prezentată vineri, 17 octombrie, de PSD Ialomița, arată că patru primari, trei viceprimari și peste 50 de consilieri locali și supleanți și-au manifestat opțiunea de a deveni membri ai PSD Ialomița și a acționa în grupul PSD din consiliile locale.

psd ialomita

Mai precis, trei primari au trecut la PSD de la PDL și unul de la PNL, iar dintre cei trei viceprimari, unul a trecut de la PP-DD și doi de la PDL. Dintre consilierii locali, cei mai mulți sunt de la PDL, fapt care va duce la schimbarea structurii consiliilor locale din localitățile respective.

Așadar, Marius Carpen, primar Armășești (PDL), Daniel Popa, primar Bărcănești (PDL), Cristinel Lambru, primar Gura Ialomiței (PNL), Dragomir Răducanu, primar Ciocârlia (PDL) și viceprimarii Gabriel Mușat – Slobozia (PP-DD), Viocilă Eugen – Ciocârlia (PDL) și Artuz Mircea – Armășești (PDL) au ales PSD.

Nu sunt singurii care vor sprijini PSD în campanie, chiar dacă nu au declarat oficial. De exemplu, trei dintre primarii democrat-liberali care au ales să fie independenți (exemple Platonești, Sudiți, Săveni), fac campanie în favoarea PSD.

În schimb, PSD l-a pierdut doar pe Marian Petre, viceprimarul de la Dridu, care a ales să fie independent.

„Spre deosebire de adversarii noștri tradiționali, PDL, noi nu am uzat de niciun fel de instrumente de constrângere, de oferte speciale, oferte nedemocratice în vederea influențării opțiunii lor pentru a exercita demnitatea de ales local în perioada care a mai rămas după aplicarea Ordonanței 55. Insist, PSD a pierdut 5 primari în 2012, în primăvară până la alegeri, ca urmare a unui alt tip de acțiuni. Ceea ce vă arătăm acum este expresia opțiunii unui om liber, care evaluează, analizează și judecă ce este mai bine pentru calitatea lui de ales local și pentru calitatea lui de om responsabil în fața electoratului propriu și a electoratului echipei din care a făcut parte”, spunea președintele PSD Ialomița, Silvian Ciupercă.

În ceea ce privește Consiliul local Slobozia, adăugăm faptul că pe lângă viceprimarul PP-DD Gabriel Mușat, a mai trecut la PSD și consilierul PP-DD Marian Ion, iar un alt consilier local liberal, Chiru Ion, a ales aceeași cale. Structura politică din Consiliul local se va schimba și în urma anunțului făcut zilele trecute de Mădălin Teculescu (PDL), de a deveni independent.
„Ca om politic, sunt împotriva migrației. Dar ceea ce se întâmplă cu Ordonanța 55 este altceva. Este o libertate acordată oamenilor să opteze”, a conchis președintele PSD Ialomița.