Ziarul Obiectiv Ialomita > Informatii Utile > Programul TEZAUR – cetăţenii vor putea investi în titluri de stat https://wp.me/p49Kdo-bkS

Programul TEZAUR – cetăţenii vor putea investi în titluri de stat

În anul 2018, va demara Programul TEZAUR, de emisiuni de titluri de stat care se adresează persoanelor fizice rezidente, care au împlinit 18 ani, conform Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 3139/2017 privind aprobarea emiterea titlurilor de stat destinate populației prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur, care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 974/07.12.2017).

Cumpărarea acestor titluri se poate face doar de la sediile Trezoreriei Statului, din raza domiciliului fiscal al investitorului, prin deschiderea unui cont de subscriere și alimentarea acestuia prin virament bancar, fie prin depunerea de numerar, iar valoarea unui titlu de stat este de 1 leu.

Titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează.

Veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Programul oferă posibilitatea și persoanelor fizice, care dețin certificate de trezorerie transformate în depozite la Trezoreria Statului, să utilizeze sumele aferente răscumpărării acestora în vederea subscrierii în Programul Tezaur.

În cadrul planului de finanțare a deficitului bugetar și de refinanțare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmează a fi publicat până la sfârșitul anului, va fi anunțat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populație.

Acestea vor avea o frecvență lunară, termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni urmând a fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finanțelor Publice si care vor fi disponibile la sediile unităților operative ale Trezoreriei Statului.

Comunicat AJFP Ialomita, ŞEF ADMINISTRAŢIE, Petre ŢENEA