comenzi la domiciliu cliseru.ro

Procurorii DNA au cerut arestarea lui Hristescu Cristian

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/01/2014 | Lege si Ordine

Procurorii au formulat, la data de 23 ianuarie 2014, propunerea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile cu măsura arestării pentru 30 de zile a inculpatului  HRISTESCU CRISTIAN, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița (în prezent suspendat din funcție).  Propunerea a fost înaintată Curții de Apel București.

Cristian Hristescu
Cristian Hristescu

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că,  pe parcursul a 24 de ore,  inculpatul a încălcat obligațiile ce fuseseră instituite în sarcina sa, prin aceea că a luat legătura cu martorii și a încercat să își procure înscrisuri pe care să le folosească în apărarea sa.

Menționăm că, la data de 22 ianuarie 2014,  Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori încuviinţat luarea măsurii arestării preventive față de procurorul Hristescu Cristian.

Față de Hristescu Cristian,  prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița (la data faptelor) se efectuează acte de urmărire penală pentru infracțiunile de șantaj, trafic de influență și instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

 Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

 

Citește si: Prim-procurorul Hristescu Cristian, cercetat pentru șantaj și trafic de influență