comenzi la domiciliu cliseru.ro

Primarul municipiului Slobozia susține Pro România

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/03/2019 | Politica

Marian Neacșu, repudiat din PSD anul trecut, a susținut prima sa conferință de presă în Ialomița după înscrierea în Pro România. Alături de fostul premier Mihai Tudose, de primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, care, atras de mirajul „noului PSD”, și-a asumat susținerea partidului lui Ponta, de Radu Paros Mihăiță, aflat de ceva timp „pe linia moartă” a politicii locale, Marian Neacșu a dorit să ne prezinte echipa locală și planurile lor de viitor…

Atât primarul Sloboziei, căruia, după ce s-a aflat de intențiile sale, i s-a retras sprijinul politic de către social-democrați (o greșeală strategică spunea Neacșu), cât și Radu Paros, ultima oară fiind în PMP, vor face de acum înainte politica Pro România. În plus, Marian Neacșu a anunțat că și Cristi Dranga, trezorierul PSD Ialomița, a ales Pro România, deși susținea că „nu și-au propus să facă o suită de transferuri ca la fotbal de la vechea structură către noua structură politică”.

„Lângă noi vin cei care cred în ceea ce facem noi. (…) Faptul că Adrian este acum alături de mine, de noi, în demersul nostru, a fost determinat și de încrederea pe care eu am acordat-o în mod deosebit tinerilor politicieni sau tinerilor oameni din administrație. Am crezut, am sperat și se dovedește că așa este, că Adrian este un proiect de succes, am gândit ca administrația locală să nu mai poată fi tratată secvențial la fiecare ciclu electoral și să putem să avem, să promovăm oameni tineri care să poată să-și promoveze proiectele de-a lungul mai multor mandate. Evident, asta nu înseamnă că nu am respectul cuvenit față de vechii politicieni ialomițeni, am crescut alături de ei, politic vorbind, și i-am apreciat, în egală măsură, și pe cei de stânga și pe cei de dreapta. (…) Era o lume politică la vremea aceea poate un pic mai fluidă, dar mai vie și care producea mai multe fapte decât ceea ce se produce acum”, spunea cu nostalgie Marian Neacșu.

Acesta a mai strecurat în discursul său și alte nume de tineri politicieni propuși pentru anumite funcții pe când era președintele PSD Ialomița, pentru ca acei oameni să nu uite cumva cine i-a ajutat să intre în „meandrele” politicii și administrației, cerând acum, subtil, ce-i drept, susținerea lor.

 „M-am hotărât să sprijin acest proiect Pro România pentru că în urma discuțiilor cu mulți colegi, chiar cu cetățenii, am considerat că este partidul care poate sprijini continuarea proiectelor pe care le-am demarat în 2016. Este ca o declarație în care pun pe primul loc proiectele pe care le-am pornit în 2016 și cetățenii orașului nostru. Sper ca cei din Consiliul local, pe care de fiecare dată i-am apreciat, să susțină în continuare proiectul și drumul pe care am plecat și să pună înainte de orice cetățenii municipiului Slobozia. Am avut această opțiune pentru că, vreau să vă spun că față de atunci când am plecat, din păcate măsurile guvernamentale nu au încurajat administrațiile locale. Nu este prima oară când am spus-o că, din păcate, Guvernul acesta nu și-a îndreptat atenția atât cât trebuia spre autoritățile locale și am făcut-o și în calitatea de membru în comitetul director al Asociației municipiilor din România. Este foarte important ca atunci când facem parte dintr-un partid sau susținem un partid să ne declarăm foarte clar opiniile. Vă spun foarte sincer că, de multe ori, ceea ce s-a întâmplat cu domnul Neacșu, pentru delict de opinie, la fel alți colegi, mai ales colegi care au demonstrat performanță, pusă în slujba PSD, ca imagine în primul rând, au ales să facă parte din altă structură politcă, mai exact Pro România. Și cred că aceasta este calea care trebuie urmată și, prin exemplul personalităților care se regăsesc acolo, ne pune foarte clar pe gânduri că în PSD nu mai este de stat. În condițiile în care toți cei care performează, cei care beneficiază de o imagine bună, nu au un statut foarte bun în cadrul PSD, cred că dezvoltarea acestui proiect Pro România, pentru Slobozia, pentru județ, pentru țară, este foarte important. Mă simt foarte onorat, pentru început, doar să sprijin atât cât pot această echipă”, a spus primarul municipiului Slobozia.

În cadrul conferinței de presă a mai vorbit și Mihai Tudose, care a adus în discuție deziluzia și neîncrederea resimțite în cadrul vechii echipe, despre „răul” pe care încearcă unii să-l facă primarului Sloboziei, însă s-a arătat convins că echipa nou formată va reuși să țină piept tuturor atacurilor.

Mai surprins de curajul lui Mocioniu a fost Radu Paros, care chiar nu l-a crezut în stare pe acesta să susțină pe față o organizație în care crede.

În ceea ce-l privește, Radu Paros susținea că a tot căutat să facă opoziție, însă, în opinia sa, a luptat cam singur, pentru că Opoziția lipsește.

„Cred că va fi un proiect benefic în primul rând pentru Slobozia, pentru că aici mă interesează pe mine cel mai tare. Este orașul în care cred, în care locuiesc și pe care vreau să-l dezvoltăm. Vom vedea ce se va mai întâmpla pe viitor”, a afirmat Paros.

Întrebat ce părere are despre parcarea subterană, Radu Paros a spus că ea trebuie terminată, însă destinația ei finală este cel puțin incertă.

„Ce vom face cu ea? Nu știu. Probabil că vom decide împreună. Din punctul meu de vedere, nu știu cât de bine va funcționa, pentru că noi suntem foarte comozi și vrem să ajungem cu mașina până în fața apartamentului. Mai ales dacă pui acolo și vreo taxă. Proiect european nu mai este, așa că nu avem vreo teamă că dacă nu o folosim conform proiectului dăm banii înapoi. E parcarea noastră… vom vedea, cine știe… poate facem sărbătorile Sloboziei în subteran, să nu mai deranjăm vecinii”, a adăugat, ironic, Radu Paros.

Revenind la politică, Marian Neacșu a ținut să precizeze faptul că nu a făcut și nu va face presiuni asupra cuiva să se înscrie în partid, refuzând să dea, deocamdată, nume ale unor susținători „din umbră”, însă, după cum spunea Mihai Tudose, partea bună din PSD va alege mai devreme sau mai târziu Pro România, asta dacă vor să se alăture unui „demers sănătos la cap”.

În ceea ce-l privește pe Adrian Mocioniu, Marian Neacșu este de părere că a făcut atât cât a putut și cât l-a lăsat partidul să facă, majoritatea din consiliu fiind o „poezie”. De asemenea, consideră că acțiunile care vor urma, acelea de decredibilizare a primarului, nu îi vor fi defavorabile, ba din contră, atât timp cât va arăta că face lucruri bune pentru municipiu sau că nu va fi lăsat să le facă.

Ne gândim acum că, în cazul unui eșec al proiectelor „fanteziste” ale municipalității slobozene, cele mai multe realizabile în mai mult de două mandate, țapul ispășitor nu va fi primarul, evident, vina urmând să o poarte consilierii locali și PSD. Deși, susținea primarul, el este un om al dialogului, și se așteaptă ca toți consilierii să aibă „maturitatea și curajul să pună pe primul rând cetățenii municipiului”.

„Va fi misiunea mea să conving cât mai mulți dintre consilieri că acele proiecte vor fi benefice pentru cetățenii noștri”, a mai spus Mocioniu.

Cei de la Pro România se așteaptă ca la alegerile europarlamentare să obțină un rezultat bun, chiar dacă sondajele sunt confuze la ora actuală. Mihai Tudose aprecia că prognoza pe vot va fi undeva la 15 – 20%, asta dacă oamenii vor ieși la urne.

La conferință au mai participat Adrian Peiu, reprezentantul Pro România Ialomița, fostul primar de la Țăndărei, Vasile Sava, Ștefan Mihăilă, dar și alții care susțin acest nou partid.