comenzi la domiciliu cliseru.ro

Președintele PPDD Ialomița estimează la europarlamentare un scor de minim 12%

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/03/2014 | Locale Ialomita

Alegerile europarlamentare se apropie cu pași repezi. S-au stabilit candidații, s-au strâns semnăturile necesare susținerii, iar unele partide au și depus lista cu candidaturi.

PPDD ialomita

Majoritatea candidaților sunt persoane publice cunoscute la nivel național, foarte puține partide riscând să-și desemneze un candidat cu notorietate la nivel local sau regional. Strângerea de semnături a fost o operațiune oarecum greoaie pentru orice partid, dar mai ales pentru candidații independenți.

Președintele PP-DD Ialomița, Mario Caloianu, o consideră o acțiune de succes, drept urmare a ținut să mulțumească public, luni, 24 martie, fiecărui coordonator al colegiilor din județ care a reușit să strângă semnături în număr destul de mare pentru candidații acestui partid la alegerile europarlamentare, în cadrul unei ședințe de evaluare a activității partidului la nivel județean, dar și în vederea trasării strategiei pentru perioada viitoare.

„În numai 8 zile au fost strânse 8.198 de semnături în Ialomița, semnături reale, iar la nivel de partid sunt aproximativ 370.000 de semnături confirmate. Nu am fost surprins, dar mi-am reconfirmat încrederea în județ, vizavi de mișcarea noastră politică, prin rezultatele care au existat. Toate colegiile, cu mici diferențe între ele, și-au adus aportul pentru strângerea acelor semnături, confirmând, totodată, candidatul nostru pentru Ialomița, doamna Simona Man, președinta partidului, pentru europarlamentare.”

Cu toate eforturile depuse de partide și de candidații independenți, există riscul unui absenteism masiv la vot, potrivit unor sondaje efectuate recent, mulți oameni nefiind interesați de aceste alegeri și de cine îi va reprezenta în Parlamentul European. Partidele, însă, nu sunt extrem de îngrijorate, fiecare bazându-se pe membrii săi.

„Absenteismul de care vorbiți nu se adresează în mod special bazinului electoral PP-DD. (…) Există o problemă, într-adevăr, datorită faptului că absenteismul electoral se bazează în special pe o medie de vârstă tânără și este jalnic faptul că oamenii care pot schimba România nu participă la luarea deciziei politice, oameni cu adevărat puternici și care ar putea schimba ceva”, sublinia președintele PP-DD Ialomița.

Mario-Ernest Caloianu estimează la europarlamentare un scor de minim 12%, punctele forte ale campaniei acestui partid fiind axate pe candidați.

mario caloianu„Noi nu avem nici fii, nici fiice, nici neveste participante la europarlamentare. Noi suntem un proiect politic care ne bazăm pe o resursă umană ce reprezintă voința electoratului, ceea ce îi va responsabiliza. Sunt oameni necompromiși politici. Nu există oameni pe care poți arunca eșecul unui proiect politic, pentru că nu am avut șansa de a da dovadă că am putea participa la sprijinul economiei acestei țări”, a mai spus Caloianu.

Deputatul a mai vorbit în cadrul conferinței de presă despre problemele majore ale județului, dar și despre necesitatea sprijinului politic de care are nevoie pentru susținerea unor proiecte.

În acest context, unul dintre viceprimarii PP-DD prezenți la conferință, Dănuț Anghel, din Căzănești, a vorbit despre drama locuitorilor acestui așa-zis oraș, în care oamenii, deși nu beneficiază de utilități moderne, de spital și alte asemenea, plătesc impozite și taxe împovărătoare. Mai mult, lipsa locurilor de muncă în zonă agravează problemele sociale, ceea ce va duce la colaps.

În final, mai spunem că deși Ialomița a pierdut un senator, în urma decesului lui Ștefan Stoica (fost senator PP-DD, afiliat ulterior la PSD), nu se vor organiza alegeri parlamentare, așa cum se întâmplă în alte județe, odată cu alegerile europarlamentare.

Guvernul a decis ca în colegiile în care mai există un senator sau deputat, nu au rost alegeri, considerând că oamenii sunt reprezentați în respectivul colegiu.

Referitor la acest subiect, președintele PP-DD Ialomița a ținut să precizeze că reprezentarea electoratului în parlament se face pe calitate și nu pe număr, însă a admis că șansa PP-DD de a obține un nou parlamentar a fost obturată. Și, deși nu mai au șanse ca să se revină asupra deciziei, vor exista anumite luări de poziție ale PP-DD pentru a-și arăta nemulțumirea.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️