comenzi la domiciliu cliseru.ro

Polițist local arestat 10 zile pentru luare de mită

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/04/2012 | Lege si Ordine

Un lucrător din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia a fost arestat, zece zile,  pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 Cod Penal, rap. la art. 7 alin. 1 şi 2 din Legea 78/2000.

Cristinel-Taporea
Cristinel-Taporea

În fapt, la data de 20 aprilie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, l-au prins în flagrant pe Ţ.C., angajat al Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, în timp ce primea 200 lei cu titlu de mită de la un conducător auto, care a încălcat reglementări la regimul circulaţiei prevăzute de O.G. nr. 195/2002. Flagrantul a fost organizat în baza denunţului conducătorului auto care a sesizat faptul că, la data de 19.04.2012, Ţ.C. i-a întocmit un proces-verbal cu avertisment pentru că a parcat neregulamentar, spunându-i însă că, dacă nu îi aduce 200 lei sau 100 lei şi brânză în valoare de 100 lei, îi va întocmi un alt proces-verbal prin care îl va sancţiona contravenţional cu amenda maximă de 700 lei. Contravenientul a convenit cu poliţistul local să se întâlnească a doua zi pentru că nu avea asupra lui banii pretinşi.

Activităţile procedurale în cauză au fost efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Sursa foto: retea de socializare