comenzi la domiciliu cliseru.ro

Politica broaștei râioase – Islazul s-a mutat în Consiliul Local Slobozia (video)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2012 | Locale Ialomita

În ultima perioadă, politicienii ialomițeni și-au intensificat acțiunile de tip kombat. Nu mai contează locul unde se manifestă, ci tacticile pe care le adoptă pentru a-și pune adversarul la pământ. Deși nu ne mai surprind astfel de metode, în unele cazuri s-a depășit limita suportabilității. Loviturile sub centură și metodele din ce în ce mai mârșave pe care le folosesc, ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva am nimerit, din greșeală, în junglă, unde animalele se luptă pentru a-și câștiga un os de ros…

scandal in consiliul local slobozia

Joi, 29 martie, a fost susținută o nouă ședință a Consiliului local Slobozia. O ședință care ar fi trebuit să fie una obișnuită. Din păcate, nivelul la care s-a desfășurat a depășit cadrul administrativ, zeci de minute neputându-se purta un dialog civilizat.

Un arici rămas fără țepi

Este binecunoscut faptul că primarul Sloboziei, Gabi Ionașcu, nu a mai fost dorit de social-democrați pentru a candida încă un mandat la primăria Slobozia. Văzut fără sprijin, primarul a început să atace printr-o metodă cât se poate de ciudată pentru un om aparent puternic până acum. Mai precis, se victimizează și își acuză foștii colegi de partid, consilieri sau viceprimari încă, spunând în gura mare că este amenințat, atât el cât și salariații din primărie, ba chiar șeful Poliției locale, Laurențiu Abaza… Mai mare râsul, nu-i așa? Toate acestea, dar și multe altele, au fost spuse în ședința consiliului local care s-a desfășurat joi, 29 martie, după ce le-a vărsat și pe un post de televiziune. Ca să știe toată lumea cât de bărbat este și cât de persecutat.
Startul scandalului din Consiliul local a fost dat chiar de la votul pentru ordinea de zi. În condițiile în care majoritatea consilierilor au fost împotrivă, primarul a început o discuție „în barbă”, prin care îi spunea consilierului Cornel Vasile să nu-l mai amenințe. Siderat, consilierul a încercat să îi ceară explicații legate de această afirmație, însă nu a mai fost cazul, pentru că primarul a deschis microfonul și a început tirul acuzațiilor.
„Atrag atenția domnului Vasile Cornel să înceteze cu amenințările și cu… că să-mi văd eu de treabă. Este regretabil că după un parcurs atât de lung …cred că nu a fost prea frumos și mă refer în special la dumneavoastră, și nu vă permit să mă amenințați, indiferent ce calitate veți avea de aici încolo. Un al doilea lucru pentru care vreau să vă atrag atenția colegilor din PSD să nu mai amenințe salariații din aparatul propriu al primarului. A fost amenințat șeful poliției locale, un director… …presiuni pe lângă salariați să facă sau să nu facă, să cuprindă sau să nu cuprindă în caietul de sarcini nu știu ce minuni…”, așa de coerent sunau în sală afirmațiile primarului.
Vă imaginați că la auzul acestor acuzații, consilierii PSD au sărit ca arși, încercând să-l liniștească pe primar că totul este doar în imaginația dumnealui. Într-un vacarm general, consilierii PSD au cerut drept la replică, solicitându-i primarului să spună numele directorului amenințat, iar șefului poliției locale să spună cine a putut să-l amenințe și cu ce…

„Incredibil! Asta nu e posibil. E paranoia! Dați-ne nume, nu mai vorbiți prostii, domnul primar, dați-ne nume”, spunea Cornel Vasile.

Minute în șir, primarul a ținut-o așa, numai într-o amenințare… După ce „s-au răcorit” bine, s-a supus, din nou, la vot ordinea de zi. Cu două abțineri, ordinea de zi a fost aprobat iar ședința a început.

Nici în căruță, nici în teleguță

Unul dintre proiectele de hotărâre care a aprins din nou spiritele a fost cel vizând solicitarea societății Nick Touring de majorare parțială a tarifelor la transportul public local de călători în municipiul Slobozia. În condițiile în care comisia a dat aviz nefavorabil, unii consilieri solicitând un tarif unitar și nu diferențiat, s-a ajuns ca, în final, proiectul să fie respins.
Primarul a solicitat, apoi, să-și exprime un punct de vedere în care a explicat că la ora actuală „suntem în situația în care hotărârea de concesionare a serviciului de transport este nulă, iar contractul valid”.
„Instanța s-a pronunțat în mod definitiv privind nulitatea HCL privind concesionarea activității de transport. Suntem în situația în care HCL privind aprobarea concesiunii este nulă, dar noi avem contract de concesiune față de care nicio instanță nu s-a pronunțat cu privire la validitatea lui. Deci va trebui să ne asumăm, dacă va fi cazul, că nu modificăm contractul respectiv cu privire la clauzele de întreținere. Știm că Transport Privat a cerut o despăgubire de 6 miliarde de lei…”, a declarat primarul, fiind completat de consilierul Cornel Vasile, care a spus că „situația este imputabilă executivului care a schimbat regulile în timpul jocului”.

Generatorul de… întuneric

După câteva proiecte care au trecut „ca trenul accelerat prin haltă”, a venit rândul unuia care viza acordarea unor drepturi de superficie, uz și servitute Enel Distribuție Dobrogea asupra unui teren de 17 m.p. pentru mutarea amplasamentului unui punct de transformare a energiei electrice din curtea Remat pe un teren aparținând Consiliului local. Mai precis, de a-și muta un transformator din domeniul privat pe domeniul public.
Consilierii nu au vrut în ruptul capului să accepte ideea că Enel vrea să utilizeze gratis acei câțiva metri de teren, după ce Rematul le lua bani pentru asta… Mai mult, unii dintre ei nu înțelegeau nici noțiunea de punct de transformare a energiei electrice… În condițiile în care, în opinia consilierilor, cererea Enel nu era susținută de o motivație pertinentă, proiectul a fost respins, doar cinci consilieri fiind ceva mai „luminați”, votând pentru.

Lecția de politică de pe islazul de la Slobozia Nouă

Proiectul privind concesionarea unor suprafețe de pășune către Asociația Crescătorilor de Animale Slobozia Nouă a fost unul cu adevărat senzațional. Nu mi-am imaginat vreodată că la o ședință de consiliu municipal (nu într-o localitate uitată de lume), voi asista la un astfel de moment, în care un domn, obișnuit ca pe islaz, să înceapă să urle ca din gură de șarpe, să amenințe și să intimideze consilierii, doar pentru că avea dumnealui niște interese. Cum proiectul a avut aviz nefavorabil din partea Comisiei de urbanism, domnul a început un adevărat tărăboi, acuzând interese politice.
„Este o lecție politică”, spunea acesta… Pentru că vocifera întruna de pe margine, i s-a atras atenția să se potolească, regulile nepermițând intervenția în ședințe. Atunci, domnul a explodat, acuzându-i pe consilieri de toate cele.. amenințând chiar cu Tribunalul de la Haga. În condițiile în care omul nu a putut fi potolit cu vorba, s-a solicitat sprijinul poliției locale, care l-a luat frumos și l-a scos din sală.

Ședința a fost încheiată tot cu „șopârlițe” aruncate de la un partid la altul, de la primar la consilierii PSD și de la consilierii PDL către cei de la PSD. Un adevărat circ. Rușinos!

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️