comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL Ialomiţa cere structurilor deconcentrate să nu-şi politizeze acţiunile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2016 | Politica

„PNL Ialomiţa cere structurilor deconcentrate şi în mod special celor care până acum doar s-au făcut că-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să nu-şi politizeze acţiunile şi să nu se amestece în bătălia politică indiferent din partea cui vine presiunea.

Ne referim aici, în mod deosebit, la DSP Ialomiţa care joi, 11 august 2016, a verificat Primăria Vlădeni, cea care are de nici două luni o administraţie liberală şi căreia i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 4.000 lei pentru, vezi Doamne, apa devenită nepotabilă peste noapte.

Se nasc, pe bună dreptate, câteva întrebări:

  1. Cum a devenit după schimbarea administraţiei social-democrate şi preluarea acesteia de către liberali, apa de la Vlădeni nepotabilă?
  2. Dacă a fost nepotabilă şi în 2015, şi în 2014 şi în 2013, câte sancţiuni contravenţionale a aplicat DSP Ialomiţa fostei administraţii pesediste, condusă de Lucian Corlău?
  3. Controlul de la Vlădeni este la comandă politică şi pregăteşte toamna politică? Pentru că dacă este aşa, PNL Ialomiţa va adresa o scrisoare ministrului Sănătăţii pentru a preîntâmpina un astfel de comportament.

Şi pentru că tot se vorbeşte în judeţ de calitatea îndoielnică a analizelor de laborator, poate nu ar fi lipsit de importanţă ca RENAR să verifice dacă laboratorul de expertiză şi analiză tehnică aparţinând DSP Ialomiţa mai îndeplineşte condiţiile pentru care a fost autorizat?

Nu contestăm dreptul instituţiilor abilitate de a monitoriza, în judeţ, respectarea prevederilor şi normelor ce ţin de buna desfăşurare şi aplicare întocmai a legii, însă acestea trebuie să fie făcute în permanenţă indiferent de culoarea politică, vremelnic a celor care conduc judeţul şi, exclusiv, în slujba cetăţeanului.”

comunicat de presă PNL Ialomița