comenzi la domiciliu cliseru.ro

PNL a câștigat Primăria Fierbinți „la mustață”, iar PSD la Amara și Țăndărei. Rezultate alegeri parțiale 2017

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/06/2017 | Politica

Duminică, 11 iunie, în trei orașe ialomițene au avut loc alegeri locale parțiale. Lupta a fost strânsă, mai ales la Fierbinți, dar și la Țăndărei și Amara. Rezultatele au oferit ceva surprize, iar partidele vor trebui să le ia în calcul la următoarele scrutine electorale. Deși PSD a obținut două primării, rezultatele nu pot fi considerate mulțumitoare, atât timp cât, de exemplu la Țăndărei, un candidat fără un partid mare în spate aproape că a obținut același număr de voturi, iar PNL, deși a câștigat Primăria Fierbinți, ceea ce nu este puțin lucru, la Țăndărei s-a clasat pe locul 3.

Așadar, la Fierbinți, Pîrvu Dobre (PNL) a obținut 1.313 voturi, iar candidatul PSD Cîmpean Marius Alin a obținut 1.307 voturi, pierzând la doar șase voturi.

La Amara, din cei trei candidați, câștigător a fost candidatul PSD Măiță Ion, cu 1.330 de voturi, la o diferență totuși mică față de candidatul PNL Țintă Nicolae, care a obținut 1.026 de voturi. Cel de-al treilea, candidatul PMP Onel Ion, a obținut 741 de voturi.

La Țăndărei, voturile cetățenilor au fost împărțite la șase candidați, însă câștigător a fost candidatul PSD Toma Nicoleta, cu 1.108 voturi, urmată la mică distanță, de doar 89 de voturi, de candidatul Partidului Ialomițenilor, Petrache Gheorghe, cu 1.019 voturi. PNL, cu candidatul Mitrea Traian, s-a clasat pe locul trei, cu 758 de voturi, urmat de candidatul PMP Drima Vladimir cu 111 voturi, de candidatul independent Pascu Mihăiță cu 64 de voturi și Cioară Vasile, de la Partidul Socialist Român cu 57 de voturi.