comenzi la domiciliu cliseru.ro

Placheta de Onoare a Jandarmeriei Române primită de un jandarm ialomițean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2012 | Locale Ialomita

Marţi, 3 aprilie, cu ocazia Zilei Jandarmeriei, locotenentului Silviu Chiriac din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa i-a fost oferită Placheta de Onoare a Jandarmeriei Române.

Festivitatea a avut loc la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, iar placheta i-a fost înmânată de Inspectorul General, colonel Costel Gavrilă, în prezenţa domnului Gabriel Berca, Ministrul Administraţiei şi Internelor.

Ofiţerul a primit Placheta de Onoare a Jandarmeriei Române ca urmare a evenimentului petrecut în data de 07.06.2011. Deşi se afla în timpul liber, Silviu Chiriac a intervenit pentru a stopa o infracţiune de furt calificat care avea loc în trenul personal Urziceni – Slobozia. Curajul intervenţiei sale a fost apreciat, cu atât mai mult cu cât ofiţerul nu ştia la momentul intervenţiei câte persoane din vagonul respectiv îl susţin pe făptuitor.

Silviu Chiriac a mai fost într-o situaţie oarecum asemănătoare în anul 2005, în gara Ciulniţa. Doi tineri i-au smuls unui băiat un telefon mobil de la gât. În timp ce jandarmul încerca imobilizarea unuia dintre ei, celălalt l-a lovit cu o piatră deasupra ochiului drept,în urma acestui eveniment rămânând cu cicatrice.

La nivelul Jandarmeriei Române au fost decernate cinci Plachete de Onoare. Locotenentul Silviu Chiriac este singurul jandarm din structurile teritoriale care a primit această distincţie, celelalte patru fiind decernate unor jandarmi de la unităţi militare din Bucureşti.