comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pietoni accidentați mortal. Atenție pe unde traversați strada!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2019 | Infotrafic

Ieri, 9 decembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la două accidente rutiere produse pe raza județului, soldate cu decesul a două persoane.

 Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 12.00, pe DN 2, la ieșire din localitatea Coșereni, pe sensul de mers către București.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii ajunși la locul evenimentului a rezultat că, în timp ce un bărbat de 30 de ani, din județul Argeș, conducea un autovehicul din direcția Urziceni către București, ar fi fost surprins de traversarea neregulamentară a unui bărbat de 80 ani, din comuna Coșereni, pe care l-a lovit.

În urma accidentului, a rezultat decesul pietonului. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând o valoare negativă.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă

* * *

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs în jurul orei 17.00, pe raza localității Orezu după ce o tânără, de 19 de ani, din comuna Albești, în timp ce conducea un autoturism, ar fi fost surprinsă de apariţia bruscă pe partea carosabilă a unui bărbat în vârstă de 62 ani, din localitatea Sălcioara, pe care l-a acroşat.

În urma producerii accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului.

Polițiștii au testat-o alcoolscop pe conducătoarea auto, rezultatul fiind negativ.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

 

 

 

 

Traversarea neregulamentară a drumului reprezintă una din cauzele principale de accidente grave!

 

În aceste condiţii poliţiştii reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor.

 

Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi.

 

 În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate!

 

 Strada nu se trece în fugă iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

 

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.

 

Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️