comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pieton din Alexeni, accidentat mortal în timp ce traversa prin loc nepermis

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/02/2020 | Infotrafic

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe DN 2A, în localitatea Alexeni, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat, de 47 de ani, din localitatea Grindu, conducea un autoturism pe raza localității Alexeni, ar fi lovit un pieton care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului, un bărbat de 56 de ani din comuna Alexeni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare negativă, acesta fiind condus ulterior la spital pentru prelevarea probelor biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care la nivelul județului Ialomița în această perioadă se desfășoară o campanie de informare și prevenire intitulată „VIAȚA ARE PRIORITATE!”.

 Totodată, polițiștii vor continua să acționeze în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor.

 Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o ,,banală” traversare neregulamentară poate fi fatală.