Petiție pentru pasaj rutier la Drajna, inițiată de PNL Ialomița. Descarcă formularul
Ca urmare a reclamațiilor din ce în ce mai frecvente ale șoferilor, care deseori așteaptă minute bune la celebra barieră de la Drajna, formându-se cozi kilometrice, liberalii ialomițeni au inițiat un demers fără precedent. Aceștia au întocmit un model de petiție, pe care orice cetățean o poate semna, în care se solicită finanțarea investiției la un pasaj rutier, petiție care va fi transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).
Liberalii speră ca presiunea oamenilor va determina autoritățile să ia o decizie legată de rezolvarea acestei probleme care devine din ce în ce mai stresantă pentru mulți conducători auto ce tranzitează zona.
„S-au făcut în decursul timpului mai multe demersuri pentru a sugera construcția unui pasaj suprateran la Drajna, între DN3A, DN21 și magistrala CFR. Am avut o întâlnire cu doamna director de la CNADNR. Din păcate, acest pasaj nu este inclus într-un masterplan de dezvoltare pe termen scurt și mediu și nu există o intenție certă de a se investi, de a se finanța o astfel de lucrare. Pe lângă demersurile administrative făcute, avem o inițiativă civică în care ne încurajăm membrii și cetățenii să semneze niște petiții pentru directorul general al CNADNR, în care să-i solicităm finanțare pentru o astfel de investiție”, a declarat Ioan Martin, copreședinte al PNL Ialomița și vicepreședinte al Consiliului Județean.
Potrivit acestuia, formularele vor fi distribuite în zona Drajna cu voluntari, iar în timpul așteptării „la barieră”, cei care vor să semneze petiția o vor putea face.
De asemenea, puteți descărca formularul petiției de aici și depune la sediul PNL Ialomița.
„Sperăm să strângem între 1.000 și 10.000 de petiții, iar în paralel vă rugăm să ne sprijiniți în a face public demersul nostru. Este posibil ca astfel de petiții să fie trimise și pe adresa de mail a CNADNR, cu indicarea datelor de identificare necesare ca să constituie elementele unei petiții, iar domnul director general să fie obligat să ne răspundă în 30 de zile. Este singurul demers care se poate face în această fază ca să atragem atenția asupra importanței unei asemenea investiții, având în vedere faptul că densitatea traficului a crescut semnificativ, perioada de așteptare este între 30 și chiar 50 de minute, plus că aceste lucruri duc la cheltuieli suplimentare, întârzieri în transport, cheltuieli cu carburantul etc. În această problemă avem un parteneriat și cu județul Călărași, am transmis și la Ministerul Transporturilor și la CNADNR, avem de asemenea un protocol cu Brăila și Galați, pentru că DN21 descarcă traficul de pe Brăila și Galați, dar din păcate domnul director al CNADNR și ministrul secretar de stat din Ministerul Transporturilor ne spun că nu este posibilă o asemenea investiție acum, poate într-un viitor mediu sau îndepărtat. Invităm pe toți cei care se simt lezați într-un fel sau altul de lipsa acestui pasaj să sprijine acest demers. Nu avem un scop politic, ci doar un scop civic, acela de a colecta aceste petiții, de a le trimite și înregistra ca petiții la Compania de Autostrăzi”, a mai spus Martin în conferința susținută azi, 24 septembrie.