comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 800 kg carcase de porc confiscate la Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/05/2012 | Lege si Ordine

Poliţiştii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 39 ani, din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa, administrator al unei societăţi comerciale situată pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de1.340 kg carcase porc, pentru care a prezentat documente de provenienţă atât din data de 15.05.2012, cât şi cu date ulterioare nereale.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au stabilit faptul că mijlocul de transport nu era autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de produse sau subproduse de origine animală.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 6.000 lei conform Legii 12/1990 R, totodată fiind dispusă şi măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a cantităţii de 858 kg. carcasă porc, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă pentru data efectuării transportului.

Cantitatea de carcasă porc confiscată a fost depusă la o societate comercială de pe raza municipiului Feteşti, în condiţii de temperatură de refrigerare, urmând ca miercuri, 16 mai a.c., reprezentanţii D.S.V.S.A. Ialomiţa să dispună dacă aceasta îndeplineşte condiţiile legale pentru valorificare.

De asemenea, administratorul care transporta bunurile a fost sancţionat contravenţional conform H.G. 984/2005, pentru efectuarea transportului de produse sau subproduse de origine animală cu un mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar.

În cauză s-a întocmit şi dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de bărbatul de 39 ani şi medicul veterinar care a emis certificatele de sănătate publică veterinară prezentate, completate cu date nereale sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Pe parcursul acţiunii organizate şi desfăşurate de Poliţia Municipiului Feteşti pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se pot comite în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi contrabandă marți, 15 mai a.c., în intervalul orar 17.00 – 19.00, au mai fost legitimate peste 20 persoane şi controlate 15 autovehicule, fiind aplicată pentru nereguli constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice o sancţiune contravenţională.