comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 7000 de persoane au încercat să obțină permisul de conducere in 2011

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/10/2011 | Locale Ialomita

Pe parcursul acestui an, 7.310 persoane au fost examinate pentru obținerea permisului de conducere. Dintre acestea, 3.555 au fost declarate „Admis” la proba teoretică, procentul de promovare la această probă fiind 45,5%. În final, până la mijlocul lunii octombrie, doar 2.635 de candidați au obținut permisul de conducere, procentul de promovare fiind de 36,8%.

Comisarul șef Ilie Ștefan, şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Ialomița, a afirmat, recent, că acest procent mic de promovare nu se explică prin faptul că examenul este unul prea greu, chiar dacă sunt candidați care încearcă de trei ani examenul și nu reușesc să promoveze. Totul depinde de candidat. Mai mult decât atât, numărul mare de candidați denotă o anume stare economică, mai bună decât ceea ce se afișează.

 

„O singură concluzie se poate trage de aici: sărăcie, sărăcie, dar oamenii fac școală pentru permisul de

Ilie stefan - sef permise auto ialomita
Ilie Ştefan

conducere. Este concluzia noastră. O altă constatare de-a noastră este că de o jumătate de an a crescut foarte mult numărul candidaților care vor să obțină permis de conducere pentru categorii de profesioniști, C, CE, D. Iar informațiile noastre sunt că mulți pleacă și în calitate de profesionist în UE”, a adăugat Ilie Ștefan.

În județul Ialomița sunt înmatriculate la ora actuală 49.453 de vehicule, dintre care 37.257 sunt autoturisme, foarte puține fiind mașini de lux. Una dintre ele este un Ferrari, înmatriculat în orașul Țăndărei.
Despre programul „Rabla”, comisarul șef spunea că a fost un succes, fiind scoase din circulație circa 4.067 de vehicule care nu mai corespundeau normelor de a circula pe drumul public. Ca urmare a acestui program, au fost înscrise 304 autovehicule noi.

Unii vor permis cu fișe medicale false

Zece permise de conducere au fost anulate de la începutul acestui an, prin Ordin al prefectului, pentru diverse nereguli: preschimbare cu fișă medicală falsă sau pentru obținere ilegală, în sensul că a prezentat un permis străin, care ulterior s-a dovedit a fi fals.
De asemenea, anul acesta au fost făcute 37 de cereri de înmatriculare a autovehiculelor fără plata taxei de poluare, până în prezent fiind înmatriculate patru vehicule – trei autoturisme și un camion, prin hotărâre judecătorească a Curții de Apel București. În toate situațiile, Instituția Prefectului a făcut recurs.
[box color=green type=note]Autoritățile îi avertizează pe cei care vor să „umble cu cioara vopsită”, că nu au șanse de reușită, pentru că se fac verificări minuțioase, un exemplu fiind la fișa medicală.S-a descoperit că un medic, mort de doi ani, încă își punea parafa pe fișa medicală…[/box]