comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 70 de polițiști din Ialomița vor să plece în alte județe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/01/2014 | Locale Ialomita

Peste 70 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au înaintat cereri către conducerea instituției în vederea transferului în alte județe. Niciuna dintre aceste cereri nu a fost aprobată.

IPJ Ialomita

IPJ Ialomița are o lipsă acută de personal. La ora actuală, există 100 de posturi libere, dar și o groază de cereri din partea polițiștilor de a se transfera în alte județe.

Potrivit șefului IPJ, comisar șef Viorel Ștefu, toate aceste solicitări au fost refuzate.

„În momentul de față am peste 70 de oameni care vor să plece în alte județe. Pentru că la repartiție au venit din Arad, din Sălaj…, din alte județe. Oamenii ăștia toți vor să plece. Vin cu rapoarte lunar la mine, iar eu am refuzat să le semnez plecarea, pentru că nu am cu cine lucra. (…) Am 100 de posturi libere și am nevoie de polițiști. Chiar și în condițiile în care unii mai au și abateri, prefer să am un om în stradă decât să nu am deloc”, afirma acesta.

La finele anului 2013, efectivele inspectoratului cuprindeau 655 poliţişti şi 25 personal contractual. Din totalul poliţiştilor, 151 sunt ofiţeri şi 504 sunt agenţi, statul de organizare fiind încadrat în proporţie de 87,17 %.