comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 2.500 de articole pirotehnice confiscate de la un minor din Gura Ialomiței

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti cercetează un minor de 17 ani, din comuna Gura Ialomiţei sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu materii explozive efectuate fără drept.

Cel în cauză deţinea 2.520 de materiale pirotehnice din categoria F1, pe care intenţiona să le comercializeze pe raza comunei, fără a fi autorizat.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Coroniţe de brad şi globuri ornamentale confiscate de poliţişti

Pe parcursul derulării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite cu obiecte ornamentale specifice sărbătorilor de iară, derulată în cursul zilei de ieri pe raza municipiului Feteşti, poliţiştii aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 1.141 de lei.

În urma verficărilor efectuate la sediul unei unităţi economice din municipiul Feteşti, poliţiştii au constatat faptul că reprezentanta unităţii, o femeie de 39 de ani, din localitate, a oferit spre vânzare 84 de coroniţe de brad şi 180 de globuri ornamentale pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.