Peste 100 de urmăriţi general căutaţi de poliţişti. „Capul de afiş” – Toma Gheorghe din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
Actualizat: 13 ianuarie 2013

Dintre cele 114 persoane date în urmărire generală, 58 sunt infractori condamnaţi care se sustrag executării pedepsei, 13 sunt căutaţi pentru a fi arestaţi preventiv, pentru 3 sunt emise Mandate Europene de Arestare şi 40 sunt dispăruţi.

Dintre urmăriţii generali prinşi în această perioadă, 10 se sustrăgeau executării pedepsei, unul executării Mandatului European de Arestare, 2 se sustrăgeau măsurii arestării preventive şi 17 erau persoane dispărute.

Cei 13 infractori capturaţi erau urmăriţi pentru comiterea următoarelor infracţiuni: tâlhării, furturi, evaziune fiscală, înşelăciuni şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Sursa: www.politiaromana.ro

Capul de afiş al infractorilor daţi în urmărire generală de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa îl deţine Toma Gheorghe, un localnic din municipiul Slobozia, în vârstă de 39 ani, care a primit două condamnări, fiind dat în consemn la toate inspectoratele din ţară dar şi prin Interpol.

Pe numele acestuia a fost emis un Mandat de Executare a Pedepsei cu Închisoarea de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi port de armă. Totodată instanţa l-a condamnat pe Toma Gheorghe la 1 an şi 6 luni închisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În primul trimestru al anului 2012, poliţiştii ialomiţeni au depistat 30 de persoane urmărite, 22 la nivel naţional şi 8 persoane date în urmărire internaţională. Totodată, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un Mandat European de Arestare.

La sfârşitul lunii martie au rămas în lucru 114 persoane date în urmărire la nivel naţional, 60 dintre acestea fiind date şi în urmărire internaţională.

Dintre cele 114 de persoane urmărite, aflate în evidenţele proprii, 9 sunt localizate sau arestate în alte ţări, în vederea extrădării sau predării.

De la începutul anului 2012 şi până în prezent, au fost extrădate către România 4 persoane urmărite internaţional, arestate pe teritoriul altor state în baza datelor şi informaţiilor pe care poliţiştii ialomiţeni le-au furnizat autorităţilor judiciare respective prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol.

În cursul zilei de joi, 05 aprilie a.c., efectivele Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartiment Urmăriri au desfăşurat o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite conform legii, precum şi pentru clarificarea situaţiei persoanelor dispărute, pe raza comunei Gheorghe Doja.

Cu această ocazie a fost depistat un bărbat, în vârstă de 34 ani, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, pe numele căruia Judecătoria Galaţi a emis sentinţă penală pentru internare medicală, conform art. 114 Cod Penal.

Cel în cauză a fost preluat de o escortă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, în scopul internării într-un spital cu profil neuro-psihiatric.