comenzi la domiciliu cliseru.ro

Percheziții la Borănești și Bărcănești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/12/2017 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomițeni au organizat în data de 11 decembrie, activități pentru creşterea gradului de siguranţă publică pe raza localităților Borănești și Bărcănești, fiind angrenaţi 20 de poliţişti de la ordine publică și investigații criminale.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, luni, 11 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza localităților Borănești și Bărcănești, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate 5 percheziţii pe raza localităților Borănești și Bărcănești, la persoane fizice bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării mai multe bunuri ce ar putea proveni din săvârșirea infracțiunii de furt, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, în urma filtrelor rutiere instituite, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, toate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, a căror valoare este de aproape 4.000 de lei.

Poliţiştii cercetează un tânăr de 14 ani, din Vlădeni, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Polițiștii au identificat un minor de 14 ani, din localitatea Vlădeni, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 23/24, respectiv 24/25 noiembrie a.c., pe raza localității de domiciliu.

Din cercetările efectuate, a reieșit că cel în cauză ar fi sustras din locuința unui localnic, mai multe bunuri ce constau în bijuterii, articole vestimentare și de încălțăminte, dar și aparatură și unelte electrice, bunuri care valorează arpoximativ 3.200 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiști, în cadrul unui dosar penal, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Prevenirea infracţiunilor de furt constituie una dintre priorităţile poliţiei ialomiţene.