comenzi la domiciliu cliseru.ro

PDL a mai convins doi primari: Bărbulești și Scânteia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/04/2012 | Locale Ialomita
Actualizat: 21 septembrie 2015

Primarul interimar al comunei ialomiţene Bărbuleşti, Vasile Liţă, de la Partida Romilor, şi primarul comunei Scânteia, social-democratul Nicolae Barbu, au anunţat, joi, 5 aprilie, într-o conferinţă de presă, că vor candida la alegerile locale din iunie pentru PDL.

Preşedintele PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, a declarat că Vasile Liţă a fost unul dintre primii edili care au venit alături de PDL, chiar de acum patru luni, fiind „bine cotat şi respectat în comunitatea romă”.
Deşi primarul de la Bărbuleşti fusese „adjudecat” de social-democraţi, aceştia prezentându-l drept candidat, Vasile Liţă spune că nu a avut discuţii recente pe această temă cu preşedintele PSD Ialomiţa, Silvian Ciupercă, iar acum s-a decis să vină la PDL pentru că „aşa a găsit de cuviinţă”.
În schimb, Nicolae Barbu, primarul comunei Scânteia, susţine că deşi este primar din 1990 şi membru PSD din 1992, un mandat avându-l ca independent, în prezent nu mai este dorit de social-democraţi.
„M-am alăturat PDL din motive numai de PSD ştiute. Probabil că nu mai corespund cu interesele lor. Sper să facem mai multă administraţie în sprijinul cetăţenilor, să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus, unele dintre ele nefiind finalizate din motive financiare. Eu sunt alături de oameni. De fapt, am fost întotdeauna”, a afirmat primarul comunei Scânteia.

Astfel de achiziții vor mai continua, existând o luptă acerbă între cele două partide, în condițiile în care, în ultima perioadă, PDL a atras de la PSD cinci primari (Perieți, Ciochina, Sălcioara, Munteni Buzău) şi un primar de la Partida Romilor (Bărbuleşti), iar PSD a reuşit atragerea a doi primari PIN (Adâncata şi Valea Măcrişului), un primar PNG (oraşul Fierbinţi), un primar PDL (Miloşeşti) şi un fost viceprimar PDL (Platoneşti).