comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ordine de protecție provizorii emise de polițiști la Slobozia și Gheorghe Lazăr

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/03/2020 | Lege si Ordine

La data de 25 martie, în jurul orei 16:00, Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie de 29 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, cu privire la faptul că a fost agrestă de soțul său, un bărbat de 40 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că între cele două persoane ar fi izbucnit un conflict spontan, pe fondul geloziei.

S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Pe numele bărbatului de 40 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

***

Tot la data de 25 martie a.c., în jurul orei 20:00, Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie de 27 de ani din municipiul Slobozia, ar fi fost agresată de soț.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, polițiștii stabilind că în urma unor discuții în contradictoriu care au degenerat, bărbatul de 33 de ani ar fi lovit-o pe soția.

În continuare s-a întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti, constatându-se că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, întrucât s-a constatat că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA