Ora pământului: Slobozia stinge lumina!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare.

Și municipiul Slobozia continuă să adere la această mișcare voluntară de mediu, prin organizarea unor acțiuni:

ziua pamantului

 

ORA 9:00 – „STREETBALL” – participă echipe de liceeni din municipiul  Slobozia  –  PIAŢA REVOLUŢIEI

ORA 17:00 – TURUL BICICLETELOR  –  PARCUL ,,IALOMITA’’

ORA 20:30 –  STINGEM LUMINA DIN APARTAMENTE 

  • ,, ANIVERSARE LA LUMINA LUMÂNĂRILOR”  –  RESTAURANT ,,SELECT”
  • CONCERT SUSŢINUT DE  FANFARA MUNICIPIULUI  SLOBOZIA  –  ZONA IALOMITA

ORA 21:30 – ÎNCHEIEREA PROGRAMULUI

WWF invită la Earth Hour 2014

Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare. 

Earth Hour se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment în orașul Sydney. Actualmente, Earth Hour coalizează o comunitate globală de peste 2 miliarde de oameni.

În ultimii doi ani, WWF-România a împins campania un pas mai departe, susținând un mesaj axat pe puterea individului de a-și schimba propriul comportament, dând astfel un exemplu pozitiv, și pe nevoia ca instituțiile să acorde o mai mare prioritate și importanță proiectelor de mediu, crescând astfel calitatea vieții pentru oameni. Și asta deoarece campania globală a intrat în etapa „beyond the hour” („dincolo de Oră”), în care fiecare dintre noi, la nivel individual sau de instituție/organizație/companie, ne putem inspira din acțiunile și evenimentele ce au loc în contextul campaniei pentru a genera schimbări în bine în mediul în care trăim. De aici sloganul „Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim”.

Astfel, WWF-România a lansat în 2012 Competiția pentru Capitala Earth Hour, în care primăriile din toată țara s-au întrecut în proiecte de mediu pentru transformarea orașelor în locuri mai prietenoase cu oamenii și resursele naturale. Spiritul civic al cetățenilor a fost de asemenea pus la încercare, prin implicarea locuitorilor orașelor finaliste în etapa de departajare.

Earth Hour zi de zi

Earth Hour este un moment bun în care ne putem hotărî să reciclăm, să mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, să facem dușuri mai scurte, să trecem la sursele regenerabile de energie sau să ne schimbăm obiceiurile de consum, bazat mai mult pe nevoi decât pe dorințe create artificial prin trucuri de marketing și acordând mai mult loc în coșurile noastre de cumpărături produselor responsabile (tradiționale, ecologice sau certificate FSC, ce atestă proveniența din păduri gestionate responsabil). Pentru a stimula și premia aceste mici, dar importante schimbări la nivel individual, WWF-România va lansa un concurs și pentru cetățeni în cadrul campaniei Earth Hour. Veștile vor veni foarte curând.

Între timp, oamenii care doresc mai multe idei de cum pot trăi într-o mai mare armonie cu natura pot consulta lista cu sugestii disponibilă pe website-ul WWF-România, la adresa: www.wwf.ro/ce_poti_face_/traieste_in_armonie_cu_natura

Mai multe detalii despre Earth Hour în România puteţi citi pe website-ul oficial: www.ora-pamantului.ro. Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi pagina www.earthhour.org.