comenzi la domiciliu cliseru.ro

Omul Luminii produce haos în Consiliul local Slobozia. VIDEO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2016 | Locale Ialomita

“Omul luminii eterice” a cerut în Consiliul local Slobozia să i se facă statuie și să i se acorde și titlul de cetățean de onoare. Consiliul local a luat în serios propunerile unui fost polițist și a trecut la dezbateri și la vot.

bogdan viorel - omul luminii slobozia
Bogdan Viorel – Omul Luminii Slobozia

Un cetățean din Slobozia vrea să i se facă o statuie și să fie și cetățean de onoare al municipiului. Cele două proiecte de hotărâre, privind aprobarea investiției – statuia „Omul luminii” și acordarea titlului de cetățean de onoare lui Bogdan Viorel, au apărut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Slobozia, desfășurată azi, 31 martie.

Omul, fost polițist, a dorit ca municipalitatea să-i recunoască, astfel, contribuția la viața publică a localității. În opinia acestuia, merită atât acordarea titlului cât și sprijinul pentru realizarea unei statui, după ce s-a luptat pentru apa slobozenilor, un alt argument fiind intervențiile sale în direct la un post de televiziune local, unde și-a expus punctele de vedere cu privire la salariile românilor, diminuate cu 25%, precum și în cazul altor probleme sociale.

De menționat este că, atât în 2008 cât și în 2012, Bogdan Viorel a obținut semnăturile necesare unei candidaturi la funcția de consilier local. Acestea fiind meritele sale, a considerat că trebuie să i se construiască o statuie. Numai că, până acum, un astfel de proiect nu a ajuns în consiliu, Bogdan Viorel acuzând funcționarii administrației publice locale că împiedică materializarea demersurilor sale. Acum, sprijinit de consilierul Radu Paros, cel care a inițiat cele două proiecte, acestea au ajuns să fie dezbătute și supuse la vot.

Mai precizăm și câteva idei din referatul întocmit de Direcția Municipală de Cultură, Învățământ, Sport și Tineret, prin Ionel Constantin: „De aproape doi ani, instituțiile publice din Slobozia sunt agresate de dorința (obsesivă) a unui cetățean care, cel puțin aparent, are grave probleme de sănătate. Bogdan Viorel, fost polițist, cu o consecvență uimitoare, dorește ca municipalitatea, neexcluzând instituțiile județene, să-i realizeze un monument, având dimensiunea de 9,42 m, care să fie amplasat în Piața Unirii. Niciun răspuns diplomatic nu l-a satisfăcut, el știe una și bună: merită și trebuie să i se ridice o statuie, considerându-se nici mai mult nici mai puțin decât Omul Luminii Eterice. Pentru a se face și mai înțeles, și implicit mai convingător, a recurs și la violență verbală, pe un ton ridicat, cerându-mi să-mi fac datoria în ceea ce-l privește (…)”.

Ambele proiecte au fost respinse, evident, la proiectul cu titlul de cetățean de onoare reușind să aibă și trei voturi pentru… Priviți și vă cruciți!