comenzi la domiciliu cliseru.ro

O amplă rețea de consumatori și traficanți de droguri a fost destructurată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/05/2012 | Locale Ialomita

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o reţea de consumatori şi distribuitori de droguri ce acţiona pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

 În perioada noiembrie 2011 – mai 2012, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au desfăşurat activităţi complexe reuşind probarea activităţii infracţionale a unei reţele de consumatori şi traficanţi de droguri, ce avea ca preocupare traficul şi consumul ilicit de droguri, pe raza judeţelor Ialomiţa şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

Operaţiunea a fost finalizată în dimineaţa zilei de 16 mai a.c., când poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I., precum şi al poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie rapidă ale I.G.P.R. şi D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomiţa, au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

Astfel, a fost probată activitatea infracţională a suspecţilor T.C.V., de 23 de ani şi I.C. de 20 de ani, ambii din Slobozia, judeţul Ialomiţa, T.A.A. de 24 de ani, din oraş Afumaţi, judeţul Ilfov, P.C.I. de 34 de ani şi I.C. de 29 de ani, ambii din Bucureşti.

Au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, dintre care patru pe raza municipiului Bucureşti şi două în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, la locuinţele şi reşedinţele celor cinci suspecţi.

La reşedinţa suspectului T.A.A. a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, în două camere amenajate cu sistem de ventilaţie şi iluminare speciale şi de uscare a plantelor, iar la locuinţa de domiciliu din comuna Afumaţi se aflau 50 de ghivece şi 35 pahare de unică folosinţă cu plante de cannabis în diferite stagii de vegetaţie, precum şi 300 de grame de cannabis în stare verde şi uscată, pregătite pentru a fi distribuite în vederea consumului.

Au mai fost ridicate pentru cercetări 20 de telefoane mobile şi 18 cartele SIM, o unitate P.C., patru hard-disk-uri şi nouă laptop-uri, un cântar electronic de mare precizie şi 3 grindere.

Cei trei au fost conduşi, în baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Ialomiţa. În urma probatoriului administrat în cauză, împotriva suspecţilor T.C.V., T.A.A. şi P.C.I. a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic şi consum ilicit de droguri.

Faţă de T.A.A. s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi, 17 mai, să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate.