comenzi la domiciliu cliseru.ro

Nu a oprit la semnalele polițiștilor. Prins după o urmărire de 30 de minute

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/11/2020 | Infotrafic

Vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 5 Jilavele, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa pe raza comunei Armășești.

Șoferul nu s-a conformat și a demarat în trombă, polițiștii pornind în urmărirea acestuia pe extravilanul localităților Jilavele, Bărbulești și Armășești, fiind interceptat și oprit după aproximativ 30 de minute.

Conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea Jilavele, nu avea asupra sa documentele personale, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”.

***

Sâmbătă 21 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție numărul 5 Jilavele au oprit, pentru control, pe DJ 101 B, pe raza orașului Fierbinți-Târg, o autoutilitară ce se deplasa către comuna Maia.

La volanul acesteia a fost identificat un bărbat de 37 ani, din municipiul București, și întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, ce a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat

Acesta a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, față de șoferul în cauză luându-se și măsura sancționării cu suma de 1000 de lei, conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația în intervalul orar 23:00 – 05:00.

***

În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Postului de Poliție Rădulești au oprit, pe DJ 101 B, un autoturism ce se deplasa din direcția Adâncata către Moldoveni.

La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr de 22 ani din municipiul Ploiești, iar în urma testării cu aparatul Drager, a rezultat o valoare a alcoolemiei de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz șoferul a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate probe de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, fiind luată și măsura sancționării contravenționale cu suma de 500 de lei,  conform Legii 55/2020.

IPJ Ialomița