comenzi la domiciliu cliseru.ro

Noi locuințe ANL în Slobozia – 84 de apartamente vor fi construite în următoarele luni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2012 | Locale Ialomita
Marți, 5 iunie, administrația locală a dat startul unei noi investiții în Slobozia, finanțată prin Agenția Națională de Locuințe, reprezentând 84 de apartamente, care vor putea fi închiriate de tinerii cu vârsta sub 35 de ani.

incepere lucrari ANL slobozia

Potrivit proiectanților, blocurile ce vor fi construite în zona străzii Nordului vor avea 84 de apartamente, dintre care 70 cu o cameră și 14 cu 2 camere, 7 scări, cu 2 niveluri, termenul de punere în funcțiune fiind de aproximativ 16 luni, în funcție de posibilitățile de asigurare a finanțării.
Constantin Negoiţă, directorul firmei constructoare, a declarat că „lucrarea a fost licitată în 2010, a fost contractată în 2011, iar acum, cu efortul autorităţilor locale, se încep lucrările. Termenul este de 16 luni, avem finanţare 25 de miliarde lei pentru anul acesta. În general, finanţarea transmisă de ANL s-a respectat. 25 de miliarde de lei ar putea însemna punerea în funcţiune a trei scări de bloc, care înseamnă 36 de apartamente şi începerea săpăturilor fundaţiilor la celelalte 4 scări. Sperăm ca finanţatorul, Agenţia Naţională de Locuinţe, să şi poată deconta acești bani ca să putem şi noi la sfârșitul anului să predăm primele apartamente şi garsoniere, mai cu seamă că ele au utilităţile dependente. Adică fiecare corp de două sau trei scări are centrală termică proprie, racord electric și de gaze separate. Nu ne rămâne decât să ne vedem de treabă, mai cu seamă că la primele apartamente, care au și recepţia finală făcuă, nu au fost probleme”.
În condițiile în care cererile de locuințe sunt destul de mari în Slobozia, iar posibilitățile de achiziționare sunt reduse, astfel de investiții sunt binevenite pentru cei aflați la început de drum.
„Este o veste minunată pentru tineri. În calitate de edil interimar, cunosc foarte bine necesarul şi situaţia locuinţelor în municipiul Slobozia. Tinerii au ca principală preocupare, în afara locului de muncă, și problema locuinţelor. Iată că preocuparea noastră este evidentă, aceea ca şi copiii noștri să rămână în Slobozia. Cererile pentru locuinţe sunt peste 400, inclusiv cele care nu sunt onorate, în jur de 270. Mulţi au fost sceptici, dar acum, după mediatizarea demarării lucrărilor la etapa a doua, vor veni să depună noi cereri”, a afirmat primarul interimar al municipiului Slobozia, Alexandru Stoica.
proiect ANL sloboziaDe asemenea, președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, a subliniat preocuparea față de sprijinirea familiilor tinere cu venituri mici, prin asigurarea atât de terenuri cât și de locuințe în sistem de închiriere, menținând, astfel, un echilibru între populaţia tânără şi cea a adulţilor şi vârstnicilor.
„Asistaţi la un moment extrem de important pentru racordul preocupărilor autorităţilor locale la nevoia de a întineri acest municipiu, de a asigura şi familiilor tinere locuinţe. Există două direcţii de dezvoltare a preocupărilor pentru municipiul capitală de judeţ. Una este legată de construcţii de acest tip, ANL, pentru închiriere, pentru familiile care au venituri mai mici, o altă direcţie fiind aceea acordării terenurilor în zona Nordului pentru tinerii care doresc să-şi construiască locuinţe. Ne racordăm prin această preocupare, care va fi susţinută foarte puternic, la nevoile oraşului de a menţine un echilibru între populaţia tânără şi populaţia adulţilor şi vârstnicilor. Este extrem de important că această zonă va căpăta un alt aspect, şi în primul rând va consolida încrederea familiilor tinere că în municipiul Slobozia vor fi şi locuri de muncă şi condiţii de viaţă comparabile cu ceea ce există în alte municipii ale României şi ale Europei”, a precizat președintele Consiliului Județean.