comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ninsori însemnate cantitativ și viscolite, din această noapte

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/01/2021 | Vremea

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, astăzi, o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00.

Anm
sursa: ANM

Conform meteorologilor, vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. De asemenea, vântul va avea rafale în general de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Ialomița recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
  • Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Pentru că temperaturile sunt destul de scăzute, sfătuim cetățenii să verifice  sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

De asemenea, mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecţiuni și fără improvizaţii, instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitată, iar  mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.

           Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ISU Ialomița