comenzi la domiciliu cliseru.ro

Misiunile desfășurate de pompierii militari ialomițeni în ultimele 48 ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/01/2020 | Infotrafic

În ultimele 48 ore, la nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 62 intervenții destinate protecției comunității, din care 57 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii militari ialomițeni, în ultimele trei zile, amintim:

✔ În curzul zilei de sâmbătă, 18 ianuarie a.c., pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, între Sinești și Movilița, o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul accidentului s-a deplasat de urgență Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu  o autospecială de stingere, o autospecială SMURD, încadrate cu 8 pompieri și un echipaj SAJ Ialomița, venit în sprijin. În urma evenimentului a rezultat o victimă neîncarcerată, persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 24 ani, căreia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele de la locul intervenției, ulterior a refuzat transportul la spital.

✔ Tot în cursul zilei de sâmbătă, 18 ianuarie a.c., pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, în localitatea Coșereni, o mașină a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului. La locul accidentului s-a deplasat de urgență Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu  o autospecială de stingere și o autospecială SMURD, încadrate cu 8 pompieri. În urma evenimentului au rezultat două victime,  un minor în vârstă de aproximativ 14 ani și o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 34 ani. Victimele nu au fost încarcerate, după acordarea primul ajutor medical, acestea au fost transportate în stare stabilă, de echipajul SMURD la spitalul Municipal Urziceni.

✔ În cursul zilei de duminică, 19 ianuarie a.c., pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, în localitatea Coșereni, o mașină a părasit partea carosabilă și a intrat într-un gard. La locul accidentului s-a deplasat de urgență Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu  o autospecială de stingere și o autospecială SMURD, încadrate cu 7 pompieri. În urma evenimentului a rezultat o victimă neîncarcerată, persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 26 ani, șoferița autoturismului căreia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD, ulterior aceasta  a refuzat transportul la spital.

✔ În cursul zilei de luni, 20 ianuarie a.c., pompierii au intervenit la un accident rutier produs pe DN2, la ieșirea din municipiul Urziceni, o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul accidentului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu  o autospecială de stingere și o autospecială SMURD, încadrate cu 8 pompieri și un echipaj SAJ Ialomița, venit în sprijin. În urma evenimentului a rezultat o victimă neîncarcerată, persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 40 ani, căreia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SMURD și care ulterior a fost preluat de echipajul SAJ și  transporta la spital. Pompierii militari au acționat pentru deconectarea bateriei autoturismului și au asigurat măsuri p.s.i.

În continuare, pompierii militari ialomițeni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, iar evenimentele la nivel de județ vor fi atent monitorizate, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 Compartimentul Informare și Relații Publice, ISU Ialomița