comenzi la domiciliu cliseru.ro

Misiunile desfășurate de pompierii militari ialomițeni în ultimele 24 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/03/2020 | Lege si Ordine

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 25 intervenții destinate protecției comunității, din care 21 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii militari ialomițeni, în această perioadă, amintim:

✔ În cursul zilei de marți, 03 martie a.c., în jurul orei 17.15, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Grivița. La locul solicitării s-au deplasat  trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, însă mai multe bunuri au fost distruse ( aparatură electrică, electrocasnică, mobilierul din 4 camere, elemente din starea de fixație a clădirii, acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp). Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ trei ore.

Nu a existat pericol de extindere la casele vecine. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

✔ Tot în cursul zilei de marți, 03 martie a.c., în jurul orei 16.10, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată  în comuna Coșereni. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 2000 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

✔ Tot în cursul zilei marți, 01 martie a.c., în jurul orei 16.35, pompierii ialomițeni au intervenit  pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Ograda. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 1 ha. Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

✔ Tot în cursul zilei de marți, 03 martie a.c., în jurul orei 21.30, pompierii ialomițeni au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, în zona localității Perieți – sat Păltinișu, în care o motocicletă a acroșat un pieton care traversa neregulamentar. În sprijinul persoanelor implicate în coliziune s-au deplasat de urgență  trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. În urma evenimentului au rezultat două victime, pietonul și motociclistul, persoane de sex bărbătesc cu vârste de 25 și respectiv 30 ani , care au fost declarate decedate de către echipajele SAJ Ialomița venite în sprijin.

Pompierii militari au acționat pentru eliberarea și sablarea carosabilului, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.