comenzi la domiciliu cliseru.ro

Medicii anunță demisii în bloc, în semn de solidaritate cu managerul Spitalului de Urgență din Slobozia. VIDEO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2016 | Locale Ialomita

„Vă rugăm să vă retrageți demisia! Dacă dumneavoastră plecați, vom demisiona și noi!”, au afirmat medicii. Este pentru prima dată când un manager al Spitalului de Urgență din Slobozia este rugat public de medici, asistente, personal Tesa, să revină asupra deciziei de a demisiona. Iar acest lucru ar trebui să ne spună multe.

Aceștia și-au arătat astăzi, 7 septembrie, susținerea față de Violeta Șapira, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, după ce pe un post de televiziune național au fost arătate imagini din două toalete utilizate, în principal, de aparținătorii pacienților și nu de pe secții. În urma difuzării materialului, managerul și-a înaintat demisia.

„Din punctul nostru de vedere, ești cel mai bun manager al acestui spital. (…) Vreau să știi că te susținem și te vom susține. Vrem să te gândești foarte bine. Știm că este greu, dar te susținem în toate demersurile”, spuneau medicii.

Aceștia au reclamat și lipsa deontologiei profesionale în cazul unor jurnaliști care caută numai senzaționalul, scandalul, însă nu văd eforturile depuse pentru ca activitatea medicală să se desfășoare cât mai bine, în condițiile unui sistem subfinanțat.

„Vă rugăm frumos să vedeți și lucrurile bune din acest spital. Avem medicamente. Și din acelea scumpe, care de multe ori fac diferența între viață și moarte, că s-a îmbunătățit alimentația pacienților. Dacă spune vreun pacient că își cumpără medicamente în spital, clar nu este adevărat. De când este doamna manager aici, clar a crescut calitatea actului medical. (…) Actul medical nu înseamnă toalete. Arătați, domnilor ziariști, și toaletele renovate. Arătați și lucrurile bune. Dacă totuși le arătați, lăsați-ne să ne facem treaba. Pentru că așa, plecăm toți din acest spital (…) Avem aparatură nouă, avem ce ne trebuie și a crescut calitatea actului medical. Sunt din ce în ce mai puțini pacienți care pleacă în alte spitale de când este doamna manager. O vrem înapoi și o vom susține. (…) Niciodată nu vom putea mulțumi toți pacienții. Vor exista oameni nemulțumiți mereu. Unii vor face rău doar din plăcerea de a face rău. (…) V-ați gândit atunci când scrieți că nu poate un om să facă într-un an și jumătate ce nu s-a făcut în zece ani? Facem can-can că se vinde mai bine? Aici este spital, iar prioritar este tratamentul pacientului”, au fost câteva dintre afirmațiile medicilor.

VIDEO:

De asemenea, medicii susțineau că au nevoie de sprjinul și implicarea administrației județene și locale și în astfel de momente, nu numai la tăieri de panglici.

Deși impresionată în urma acestui gest de solidaritate al colegilor de breaslă, managerul Violeta Șapira pare de neclintit în decizia pe care a luat-o. Totuși, aceștia au rugat-o să se mai gândească, să rămână alături de ei, pentru că altfel își vor da demisia în bloc.

„Avem puncte slabe și puncte bune. Nici acasă nu suntem perfecți. Dacă trebuie să arătăm realitatea, să o arătăm așa cum este per ansamblu. Să arătăm și părțile bune și ce am făcut bun. Că în acest spital s-a încercat, cel puțin în ultimul an și jumătate, să se asigure calitatea actului medical. Nu spunem că și condițiile hoteliere sunt importante. Dar dacă asiguri confort de cinci stele, iar eu nu am cu ce trata pacientul, atunci nu știu dacă va conta lucrul acesta. Nu înseamnă că nu ne interesează igiena, pentru că ne interesează tot ce înseamnă pacient per ansamblu. Dar prioritățile au fost în primul rând asigurarea unui act medical de calitate, cu tot ce implică acesta. Ne recunoaștem părțile proaste, dar nu aceasta este realitatea totală și corectă. Într-adevăr, recunosc că presiunea a fost foarte mare și cred că mi s-a părut și mi se pare în continuare corect să vină altcineva care să facă exact ceea ce nu am făcut eu. (…) Le mulțumesc tuturor colegilor. Nu m-am așteptat, nu am știut. Dar este o decizie personală. Nu mi s-a părut corect ce s-a prezentat. Nu spun că nu este realitatea, dar nu este imaginea corectă. Toate toaletele de pe secții, la care au acces pacienții internați, respectă tot ce înseamnă condiții de igienă. (…) Sistemul sanitar nu înseamnă ce se dă fracționat la televizor (…)”, a declarat Violeta Șapira.

Medicii au acuzat și Direcția de Sănătate Publică Ialomița de interese ascunse, de denigrarea spitalului, susținând că, de fapt, de la această instituție ar fi fost furnizate unele fotografii presei și a pornit scandalul.