comenzi la domiciliu cliseru.ro

Maternitatea Slobozia a primit echipamente de 29.000 de euro din partea organizației Salvați Copiii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/09/2016 | Locale Ialomita

Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia trei echipamente medicale performante, în valoare de aproape 29.000 de euro.

Noile aparate – două incubatoare și un bilirubinometru – vor ajuta copiii născuți prematur să supraviețuiască și să aibă șansa unui viitor mai bun. Secţia a mai fost dotată de Salvați Copiii şi în 2013, cu un incubator modern.

În țara noastră încă există zeci de maternități în care copiii născuţi prematur se sting pentru că nu există aparatură performantă, iar eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări. Tocmai de aceea, Salvaţi Copiii România continuă programul de dotare cu incubatoare a maternităţilor din România, până când nu vor mai exista bebeluși care să își piardă viața din cauza echipamentelor medicale insuficiente”Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 Anul trecut, la Maternitatea Slobozia s-au înregistrat 1.090 de nașteri, dintre care 89 înainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, cu un număr de 37 de paturi, care asigură asistență de specialitate pentru toți nou-născuții din Slobozia și din orașele alăturate: Fetești, Țăndărei, Urziceni și Călărași.

Spitalul a mai primit de la Salvați Copiii un incubator, în 2013. Astfel, anul trecut, am înregistrat cea mai mică mortalitate neonatală precoce, sub media pe țară. Nu am fi reușit fără ajutorul Salvați Copiii. Pentru îngrijirea nou-născutului cu probleme de sănătate și în special a nou-născutului prematur, ne sunt extrem de utile cele două incubatoare și bilirubinometrul primite recent. Mulțumim din suflet Organizației Salvați Copiii pentru sprijinul acordat maternității noastre”- Dr. Gabriela Dumitru, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Dotarea secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Slobozia a fost posibilă și datorită companiei Banvit Foods, care s-a alăturat cauzei și a ales să ajute copiii născuți prematur printr-o donație generoasă de 22.000 de euro.

Banvit Foods a decis să se alăture Organizației Salvați Copiii Romania din dorința de a realiza un proiect care să sprijine comunitatea locală ialomițeană. Colaborarea noastră are la bază interesul față de viitorul familiei, față de valorile tradiționale și dorința de a fi alături de comunitatea în care societatea noastră își desfășoară activitatea. Considerăm că prin dotarea Maternității Slobozia cu echipament medical modern contribuim la o mai bună asistență medicală pentru nou-născuți” – Murat Erkut Goknil, Country Manager Banvit Foods SRL.

La fiecare șase ore, în România moare un copil mai mic de un an. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015. Aceşti copii ar putea trăi dacă maternităţile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie. În 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 29 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară.

Cei care doresc să susţină demersul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”, în valoare de 2 Euro. 


Despre Organizaţia Salvaţi Copiii 
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.
Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.
În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.