APIA: Detalii măsura 215. Plăți privind bunăstarea animalelor – porcine

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a încheiat actele adiționale la convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – porcine.

APIAPotrivit acestor acte adiționale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisă – adeverința prin care se atestă că acesta a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor și, de asemenea, este confirmată suma reprezentând 25% din valoarea sprijinul solicitat, cu condiția ca valoarea primei adeverințe eliberate să fie acoperită de valoarea decontului justificativ depus.

 

Agenția a încheiat acte adiționale cu următoarele banci:

 1. CEC BANK S.A
 2. Raiffeisen Bank
 3. Banca Română pentru Dezvoltare
 4. OTP Bank
 5. Unicredit Țiriac
 6. Banca Comercială Română
 7. Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop
 8. Banca Comercială Carpatica
 9. Banc Post
 10. Piraeus Bank Romania S.A.
 11. Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania
 12. Agricover IFN S.A.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Menţionăm că Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe /acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către Creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României. Aici sunt incluse şi garanţii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

Reafirmăm recomandarea adresată potenţialilor beneficiari să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.