comenzi la domiciliu cliseru.ro

Marius Dumitrescu și Neagu Adrian, noii șefi ai Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/09/2013 | Locale Ialomita

Vânătorii și pescarii ialomițeni și-au ales, săptămâna trecută, directorul și președintele care vor conduce Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, după ce fostul președinte Tudor Anghel a fost demis, iar directorul Ștefan Trandafir a decis să se retragă din activitate.

alegeri AVPS IalomitaConsiliul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Ialomița a convocat joi, 29 august, Adunarea Generală Extraordinară pentru alegerea președintelui și supunerea spre aprobare a Hotărârii Consiliului AVPS Ialomița cu privire la desemnarea directorului asociației în urma selecției de dosare efectuată în ședința de consiliu din data de 9 august.

La lucrările ședinței au participat 72 de delegați dintre cei 85 desemnați, adunarea fiind statutară. Putem spune că ședința desfășurată joi a fost una dintre cele mai liniștite din ultimii ani. Delegații prezenți nu au avut nimic de obiectat, nu s-au adus acuze, nu s-a ridicat tonul. Este cunoscut faptul că în ultimii ani au existat tensiuni în cadrul AVPS Ialomița, generate în special de modul în care președintele Tudor Anghel reprezenta interesele AVPS.

Tudor Anghel căzuse în dizgrația unui grup extins de vânători care îl acuzau că ar fi adus prejudicii importante AVPS Ialomița, atât prin deciziile pe care le-a luat, cât și prin folosirea bunurilor Asociației în interes personal. Printre acuzațiile aduse ex-președintelui se află pierderea unor fonduri de vânătoare, de la Giurgeni, Strachina, Gura Ialomiței, Gimbășani, folosirea autoturismului AVPS în interes personal sau la acțiuni la care nu-și justifica prezența, cheltuieli efectuate „doar pe hârtie” pentru anumite acțiuni ale AVPS, reprezentarea unor grupuri de interese în defavoarea asociației și lista poate continua. Din cauza acestor nemulțumiri, exprimate din ce în ce mai des atât în interiorul Asociației cât și în spațiul public, ședințele vânătorilor și pescarilor se desfășurau într-o atmosferă greu de descris.

Astfel că, în luna mai anul acesta, Tudor Anghel a fost revocat din funcție, cu 49 de voturi pentru și 20 împotrivă, interimatul fiind asigurat de vicepreședintele cu vânătoarea, Anton Eugen.

Acum, pentru funcția de președinte au fost depuse trei candidaturi, respectiv Neagu Adrian, Barbu Anastase și Ștefan Aurel. Noul președinte a fost ales prin vot secret, iar în urma numărătorii, Neagu Adrian a obținut 45 de voturi, Barbu Anastase 2 voturi, iar Ștefan Aurel 24 de voturi.

Neagu Adrian - presedinte AVPS Ialomita„Aș dori să întăresc activitatea asociației și să ajungem acolo unde trebuie. Știu ce s-a întâmplat înainte și vreau să fac o schimbare în această asociație. Să recuperez fondurile de vânătoare, în special pe cel de la Giurgeni, să achiziționăm fonduri noi pentru a mulțumi membrii vânători și pentru a avea o activitate bună”, a declarat noul președinte Adrian Neagu.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost validată hotărârea Consiliului AVPS cu privire la desemnarea directorului asociației, hotărâre luată în data de 9 august 2013, după selecția dosarelor privind candidații la funcția de director. În urma evaluării, s-a decis că Marius Dumitrescu îndeplinește condițiile pentru a conduce Asociația.

Marius Dumitrescu, director AVPS ialomita

Angajarea lui Marius Dumitrescu se face de la 1 septembrie, pentru o perioadă de probă de 120 de zile, urmând ca la finalizarea acestei perioade Consiliul să decidă dacă va fi sau nu definitivat în funcție.

Fostul director Trandafir Ștefan, care a lucrat în această Asociație timp de 44 de ani, a ținut să-l felicite pe succesorul său și să-i ureze succes în activitate. De asemenea, le-a transmis membrilor vânători și pescari dar și colegilor ca această pasiune să-i țină uniți, chiar dacă mai apar și neînțelegeri, să respecte deciziile forurilor superioare și legile. Și, dacă luăm în calcul experiența sa profesională, sfaturile sale pot fi foarte utile.

Stefan Trandafir„Lucrez la această asociație din 1969, pe 1 aprilie am împlinit 44 de ani de activitate. În acești ani mi-am adus contribuția la binele asociației și, chiar dacă nu a fost o contribuție deosebită, pot spune că mi-am îndeplinit toate obligațiile contractuale, atât la adunările de consiliu cât și la organizarea vânătorilor, bineînțeles cu sprijinul dumneavoastră. Nu toți au fost mulțumiți, dar așa este în acest domeniu, mai ales în ceea ce privește vânătoarea. Privind în urmă, pot spune că în acești 44 de ani pe toți de aici v-am făcut membrii vânători. Profitând de prezența dumneavoastră aici, vă transmit că am depus documentația la Consiliul Asociației pentru a mă retrage din activitate, din motive de sănătate”, a afirmat Ștefan Trandafir.