Marian Neacșu: Am susținut candidatura președintelui P.S.D. Ialomița la funcția de vicepreședinte regional

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Printre problemele importante aflate pe agenda Congresului Partidului Social-Democrat, ale cărui lucrări s-au desfășurat la finele săptămânii trecute, s-a aflat și modificarea Statutului partidului. Dintre aspectele mai importante vizate de modificările aduse la Statutul P.S.D., se remarcă acela potrivit căruia liderii Grupurilor Parlamentare ale P.S.D. din Senat, Camera Deputaților și Parlamentul european fac parte, de drept, din Biroul Permanent Național cu rang de vicepreședinte. În virtutea acestei prevederi, deputatul ialomițean Marian Neacșu, liderul Grupului Parlamentar PSD din Camera Deputaților, a devenit și vicepreședinte al P.S.D. la nivel național, membru deplin în Biroul Permanent Național al P.S.D.

În contextul Congresului PSD din zilele de 19-20 aprilie 2013, dl. Marian Neacșu a susținut candidatura președintelui P.S.D. Ialomița, Silvian Ciupercă, la funcția de vicepreședinte regional, considerând că este foarte important ca interesele județului Ialomița să fie susținute de două voci în Biroul Permanent Național al P.S.D. Cu toate acestea, rezultatul votului Congresului a fost, în mod regretabil, contrar acestor speranțe și așteptări, iar județul Ialomița nu va avea decât un singur reprezentant în B.P.N. al P.S.D.

Dl. Marian Neacșu a mai remarcat despre Congresul PSD că acesta a constituit o expresie democratică a vieții politice moderne, iar modul său de desfășurare reprezintă un model recunoscut, chiar și de opoziția parlamentară, de funcționare normală a unui partid politic.

Totodată, deciziile adoptate de Congresul derulat în 19-20 aprilie 2013 vor sta la baza acțiunilor politice viitoare ale Partidului Social-Democrat, principala preocupare a PSD fiind în direcția unei guvernări responsabile care să remedieze problemele moștenite de la guvernările PDL anterioare.

(Comunicat de presă – Biroul parlamentar, 24 aprilie 2013)