comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mandatul directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița a fost prelungit

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/07/2020 | Locale Ialomita

Mihai Geantă, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, ar fi trebuit să susțină un nou concurs la finele lunii iunie pentru a rămâne pe post încă patru ani. Concursul a fost, însă, suspendat.

Mihai Geanta
Mihai Geanta

„Am făcut un contract de management pe durată determinată, care are aceleași obligații, atribuții. Eu am dat vreo zece astfel de concursuri, am condus și prin delegare, și este clar că am cunoștințele necesare și de legislație, dar și din practică. Ca să treci un examen ca acesta înseamnă ca să te autoizolezi cel puțin o lună, să reții peste 1.500 de pagini. Eu le știu (…). Concursul a fost suspendat din cauza neconstituționalității unei Ordonanțe de Guvern. Am întocmit un plan de management pe baza noilor indicatori. La șase luni se întocmește un raport să se vadă dacă sunt respectați acești indicatori. La vechiul plan de management am luat maxim de puncte – 4,98 din 5. Au fost și trimestre în care am luat 4,72. De multe ori ești depunctat din cauza unor nerealizări care poate nu sunt din vina ta, dar se întâmplă”, a declarat Mihai Geantă în cadrul unei conferințe d epresă susținute vineri, 3 iulie.

Totodată, spre deosebire de vechea metodologie, care permitea cumularea posturilor de președinte și director general al caselor de asigurări de sănătate, noua metodologie prevede separarea funcțiilor. Astfel, de acum încolo, Mihai Geantă este separat director general al CJAS Ialomița și președinte al Consiliului de Administrație.