comenzi la domiciliu cliseru.ro

Mandat european de arestare executat de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/08/2019 | Lege si Ordine

La data de 15 August a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului, pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din localitatea Rădulești, pe numele căruia exista un mandat european de arestare emis de autoritățile spaniole.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracțiuni pe teritoriul Spaniei.

Mandat de executare a pedepsei, pus în aplicare de polițiști

La data de 16 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au reuşit identificarea unui bărbat de 48 de ani, din orașul Țăndărei, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat pedeapsa privativă de libertate de 1 an și 3 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și amenințare.

Cercetat penal pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor, au depistat un bărbat de 49 de ani, din localitate, care avea asupra sa un cuțit.

În cauză cercetările sunt continuate  sub aspectul comiterii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută de art. 372 din Codul Penal. Cuțitul a fost ridicat de polițiști în vederea confiscării.

 Conducători auto sub influența băuturilor alcoolice, depistați de polițiști

La data de 15 august a.c., polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din localitatea Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 4 Coșereni  au depistat în trafic un bărbat, de 71 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Axintele.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

***

La data de 18 august a.c., polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Câmpina, care conducea un autoturism pe raza localității Jilavele, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat alcoolscop, rezultatul indicând o valoare de 1,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice.

În cele trei cazuri, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.