Managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Violeta Șapira: Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor
Începând de joi, 4 decembrie, Violeta Șapira a devenit noul manager al Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, contractul de management semnat cu Consiliul Județean Ialomița fiind pe o perioadă de trei ani.
În ziua validării rezultatului concursului în Consiliul de Administrație, respectiv miercuri, 3 decembrie, a fost organizată și o conferință de presă de către Consiliul Județean, la care a participat și noul manager. Violeta Șapira a fost felicitată de către președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, atât pentru curajul de a se înscrie în concurs cât, mai ales, pentru rezultatul obținut.
„După o perioadă de interimat, suntem în plin proces de schimbare, ca urmare a finalizării concursului pentru ocuparea funcției de manager. O felicit în numele cetățenilor pe doamna doctor Șapira pentru curajul de a se înscrie la concurs, pentru succesul pe care l-a avut, și pentru faptul că de trei ani de când este în Ialomița, din 2011, a devenit șeful secției de neurologie, este doctor în științe medicale, are o foarte bună pregătire profesională, pregătire de manager, are o foarte bună relație cu pacienții și și-a câștigat o credibilitate deosebită în rândul colegilor și pacienților. Îi dorim mult succes. (…) Vreau să o asigur de sprijinul Consiliului Județean, de sprijinul cetățenilor, și o încurajăm spunându-i că se vor rezolva multe probleme. Contăm pe faptul că spitalul va ajunge la un nivel de credibilitate mai ridicat, iar nivelul de transparență va fi mai ridicat”, susținea președintele C.J.
La rândul său, Violeta Șapira a mulțumit „pentru cuvintele frumoase”, susținând că speră să să se ridice la nivelul așteptărilor.
„Știu că ceea ce încerc, cu ajutorul Consiliului, cu ajutorul autorităților locale, să fie pentru binele pacienților și pentru o bună evoluție a spitalului”, preciza noul manager.
Potrivit declarațiilor managerului Spitalului, punctul forte al proiectului de management a fost „creșterea veniturilor spitalului”.
„Este o analiză a spitalului pe ultimii cinci ani, a situației spitalului nostru față de alte spitale județene din România și care ar fi pârghiile prin care am putea crește veniturile către spital, accentuate pe creșterea spitalizărilor de zi pe care Ministerul Sănătății pune foarte mare accent în vederea reducerii costurilor legate de spitalizare și activitatea de diagnostic. Pentru a rămâne spital de categoria a III-a, trebuie să îndeplinim câteva criterii de conformitate, care s-au luat în calcul și încercăm să găsim fondurile necesare și pârghiile pentru a respecta acest plan de conformitate”, spunea Violeta Șapira.
Managerul a admis că spitalul din Slobozia are un deficit major de medici specialiști, la ora actuală funcționând cu două treimi din necesar pentru desfășurarea activității.
Însă speră ca medicii care își definitivează specialitatea să fie dispuși să vină la Slobozia, punând accent pe medicii tineri.
Totodată, speră ca aceștia să fie sprijiniți de autorități, în principal în ceea ce privește locuința, pentru ca să poată rămâne la Slobozia.
„Sistemul este complicat. Tentația de a folosi ca trambulină spitalul de urgență există și nu se va opri, dar vreau să fie încetinit foarte mult. Există libertatea de a-și alege spitalul de urgență o perioadă, apoi să meargă mai departe, un pas mai sus. Nu poți să-i reproșezi. Este o poveste fără sfârșit”, sublinia președintele C.J..
Așadar, este binecunoscut faptul că la finalul mandatului lui Vasile Olaru, manager interimar a fost Adrian Berbece. Cu puțin timp înainte, Consiliul Județean a solicitat un audit la Spitalul Județean, iar rezultatul nu a fost unul prea bun. Au urmat zeci de alte controale. Însă astea țin de bucătăria internă. Ceea ce îi interesează, însă, pe pacienți este ca serviciile medicale să fie de calitate, iar comportamentul personalului să fie unul care să arate compasiune și dorința de a ajuta un om aflat în suferință.