comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ludovic Orban (PNL): Taxa de pod de la Fetești nu ar mai trebui plătită de rezidenți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/04/2019 | Politica

De foarte mulți ani, poziția PNL de a nu se mai plăti taxa de pod de la Fetești de către cei care locuiesc în zonă și care fac naveta zilnic a fost una fermă, încercându-se sistematic convingerea factorilor de decizie de a se renunța la acest bir,  care împovărează bugetul respectivelor familii.

„Poziția noastră a fost foarte clară în repetate rânduri, să nu se mai plătească taxa de pod la Fetești pentru rezidenți, pentru cei care locuiesc în Fetești, pentru cei care practic traversează podul pe ruta respectivă cu alte scopuri decât cu scopuri turistice, cum sunt cei care se duc la mare, de exemplu. Nu ni se pare normal, este o taxă care practic ar trebui plătită de către unele persoane în fiecare zi și care reprezintă o gaură în bugetul fiecărei familii din Fetești și din județul Ialomița”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă, 13 aprilie, la Fetești.

De asemenea, liderul liberalilor a adus în discuție mult așteptatul pasaj de la Drajna și refuzul majorității parlamentare de a vota amendamentele PNL pentru finanțarea obiectivului.

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent în județul Ialomița pentru a sta de vorbă cu cetățenii din Slobozia și Fetești, dar și cu membrii de partid din Fetești, Amara și Fierbinți.

Ludovic Orban a vizitat, alături de președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, de senatorul Răducu Flipescu (Călărași), de primari, consilieri județeni și consilieri locali, piețele din Slobozia și Fetești, de unde și-a făcut și câteva cumpărături, a stat de vorbă cu oamenii, care s-au plâns de condițiile improprii în care își desfășoară activitatea, de taxele din ce în ce mai mari, dar și de tarifele ridicate la utilități, la gunoi etc, „biruri” care îi descurajează.

În urma acestor discuții, Ludovic Orban a admis că, în general, prețurile la legume și fructe au crescut în ultima perioadă, însă cel mai mult i s-a părut că a crescut prețul la cartofi.

În cadrul conferinței de presă, Ludovic Orban a mai vorbit și despre alegerile europarlamentare care, în opinia acestuia, sunt extrem de importante pentru România.

ludovic orban„Se vede din ce în ce mai clar că actuala coaliție majoritară ne-a făcut de râs la nivel european, a generat un conflict fără rost între ea și instituțiile Uniunii Europene, un conflict care riscă să genereze consecințe nefavorabile asupra fiecărui român pentru că România riscă să fie pusă la colț din cauza atitudinii antidemocratice, a atitudinii antieuropene a liderilor PSD și ALDE, iar țara noastră este pasibilă de sancțiuni, inclusiv pierderea de fonduri europene din cauza atitudinii agresive a liderilor PSD+ALDE asupra partenerilor noștri euro atlantici. La alegerile din 26 mai 2019, românii trebuie să decidă clar că România trebuie să rămână un stat al UE, care trebuie să respecte valorile și principiile care au stat la baza constituirii Uniunii Europene, să decidă ca țara noastră să devină un partener egal al tuturor țărilor europene și că de pe urma apartenenței României la UE trebuie să beneficieze cât mai mulți români. PNL este cel mai respectat și apreciat partid din România la nivel european. Vocea PNL, alături de vocea președintelui Klaus Iohannis, este singura care se aude și care este ascultată la nivel european. Ca atare, România va fi cu atât mai puternică și mai bine reprezentată la nivel european cu cât PNL va fi mai puternic și mai bine reprezentat în Parlamentul European”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele PNL a apreciat că oamenii privesc cu speranță spre PNL, iar PNL trebuie să fie într-o acțiune sistematică de comunicare cu cetățenii, pentru a le prezenta în mod realist prioritățile și soluțiile la problemele lor, fără a promite „marea cu sarea” și „luna de pe cer”.

Liderul liberalilor a mai vorbit și despre mitingul recent al PSD, „la care au fost aduși oamenii cu arcanul”, fiind convins că jumătate dintre cei prezenți nu vor vota PSD. Totodată a ținut să precizeze faptul că discursurile liderilor au fost „tip SF”, „de pe altă planetă” și care nu au nicio legătură cu realitatea, iar cel al lui Dragnea a fost catalogat ca fiind „un discurs nebunesc, fără nicio urmă de rațiune”.

Acesta a reclamat totodată faptul că primăria din Alexandria a refuzat solicitarea PNL de a organiza o adunare publică pentru prezentarea candidaților, fără nicun fel de motiv plauzibil.

Ludovic Orban a apreciat că prezența la vot la alegerile europarlamentare va fi undeva între 40 și 42%, „raportat la o listă electorală permanentă care nu e reală”, însă în jur de 50% ar fi estimarea actuală a PNL, dintre cei care sunt efectiv în țară.