comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lucrările agricole de primăvară scot la suprafaţă elemente de muniţie neexplodate

Două proiectile au fost descoperite vineri, 21 martie, pe raza localităţilor Mărculeşti, respectiv Sălcioara. Primul apel telefonic a fost înregistrat în jurul orei 12.50, când un cetăţean a descoperit un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 130 mm, în timp ce săpa via.

Trei ore mai târziu, un alt proiectil de calibru 85 mm a fost descoperit de un cetăţean din localitatea Sălcioara, în timp ce executa săpături în grădină. Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa s-a deplasat în cele două locaţii şi a acţionat pentru ridicarea, transportul şi distrugerea celor două elemente de muniţie într-un poligon special amenajat.

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui cal, căzut într-un şanţ plin cu apă, pe raza municipiului Feteşti. Un trecător, care a văzut animalul scufundat în apa adâncă de aproximativ 2 m, a sunat la 112. Pompierii s-au deplasat la faţa locului, iar după aproximativ 20 de minute animalul a fost salvat. Proprietarul acestuia nu a fost găsit.

Mai multe articole de la obiectiv.net: