comenzi la domiciliu cliseru.ro

Lucrările agricole de primăvară scot la suprafaţă elemente de muniţie neexplodate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2014 | Lege si Ordine

Două proiectile au fost descoperite vineri, 21 martie, pe raza localităţilor Mărculeşti, respectiv Sălcioara. Primul apel telefonic a fost înregistrat în jurul orei 12.50, când un cetăţean a descoperit un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 130 mm, în timp ce săpa via.

Trei ore mai târziu, un alt proiectil de calibru 85 mm a fost descoperit de un cetăţean din localitatea Sălcioara, în timp ce executa săpături în grădină. Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa s-a deplasat în cele două locaţii şi a acţionat pentru ridicarea, transportul şi distrugerea celor două elemente de muniţie într-un poligon special amenajat.

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui cal, căzut într-un şanţ plin cu apă, pe raza municipiului Feteşti. Un trecător, care a văzut animalul scufundat în apa adâncă de aproximativ 2 m, a sunat la 112. Pompierii s-au deplasat la faţa locului, iar după aproximativ 20 de minute animalul a fost salvat. Proprietarul acestuia nu a fost găsit.