Liceenii au şansa să opteze pentru cariera militară

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Absolvenţii claselor a IX-a și a X-a, care vor să urmeze o formă de învăţământ militar, au şansa să se transfere la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova – chiar dacă este vacanţă. Oferta este valabilă doar până la sfârșitul lunii iulie.

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova s-a reînfiinţat şi este în căutare de elevi.

Centrul Militar Judeţean Ialomiţa îi anunţă pe absolvenţii claselor a IX-a şi a X-a din instituţiile civile, cu specializare matematică-informatică, că se pot transfera la această instituţie de învăţământ militar.
Pentru ocuparea celor 30 de locuri pentru clasele a X-a și 30 de locuri pentru clasele a IX-a, Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor – băieți şi fete – pentru admiterea în anul școlar 2016- 2017.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai clasei a IX-a, respectiv ai clasei a X-a, în anul şcolar 2015 – 2016, la specializarea matematică-informatică, să aibă cel puţin media generală 8 şi cel puţin media 7 la disciplinele matematică, informatică, fizică şi limba engleză.
Nu vor fi acceptați liceenii care au sub nota 9 la purtare şi nici cei care au repetat ani de studiu.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţamânt, candidaţii trebuie să se prezinte pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Ialomiţa, să efectueze un examen medical la S.C.U.M.C. Bucureşti, să susţină două teste aptitudinale la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza şi să participe la concursul de admitere în instituţia militară de învăţământ.

Admiterea elevilor  în învățământul militar liceal se va face pe baza mediilor generale de absolvire a claselor a IX-a și a X-a şi a mediilor anuale obţinute la disciplinele matematică, informatică, fizică şi limba engleză.

Pentru candidații din judetul Ialomiţa, activitatea de recrutare se desfășoară până pe 29 iulie 2016, la sediul Biroului Informare-Recrutare, Centrul Militar Județean Ialomiţa, situat în Slobozia, strada Lacului, nr. 6, zilnic de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 sau la tel. 0243.230.710.

Pentru orice alte informaţii/detalii, cei interesaţi se vor adresa la Biroul informare-recrutare din Centrul Militar Judeţean Ialomiţa, telefoane 0243230710, 0243235286 int.21, pe internet link-ul http://www.armataromaniei.ro/blog/19617/locuri-libere-la-colegiul-na%C8%9Bional-militar-%E2%80%9Dtudor-vladimirescu%E2%80%9D-din-craiova, pagina de Facebook a CNM „Tudor Vladimirescu” – @colmil.craiova, pagina de Facebook a MApN [email protected] sau la email [email protected]